,

U-BT Cluj și-a încheiat aventura europeană după un meci spectaculos cu London Lions

Posted by

U-BT Cluj-Napoca și-a încheiat aventura europeană miercuri seara, 13 martie, pe teren propriu, în fața a 10.000 de spectatori care au venit să îi vadă la lucru pe campionii României la baschet masculin, în fața titratei formații britanice cu foști jucători din NBA, London Lions.

U-BT Cluj și-a încheiat aventura europeană
U-BT Cluj și-a încheiat aventura europeană

Baschetbaliștii pregătiți de antrenorul Mihai Silvășan au ajuns în faza sferturilor de finală ale BKT EuroCup, a doua competiție ca valoare din baschetul european și s-au aflat în fața celei mai mari performanțe din istoria baschetului românesc și a sportului clujean. O performanță notabilă de altfel, care merită lăudată.

Baschet de înaltă calitate la Cluj

Oaspeții veniți din capitala Marii Britanii au început furtunos partida și s-au instalat la conducere pe tabelă încă din debutul meciului și deși U-BT a reușit să ofere o replică solidă prin DJ Seeley sau Brice Jones, primul sfert s-a încheiat cu britanicii în avantaj, 18-29.

În sfertul secund, U-BT a continuat să lupte pentru fiecare minge, dar experiența și jocul perfect al englezilor atât pe faza ofensivă, cât și defensivă au fost decisive. La pauza mare, diferența a fost una confortabilă pentru London Lions (37-51).

Cel mai bun marcator din tabăra lui U-BT Cluj după prima parte a fost Brice Jones, cu 14 puncte, urmat de Seeley (7), Mejeris (6), Mokova și Stipanovic, câte 4 puncte, respectiv Richard (2). De la London Lions, coșgeterul la pauza mare a fost Dekker, cu 16 puncte, urmat de Morgan (8) și Taylor (7).

Cel de-al treilea sfert a fost mai disputat, iar un joc bun al alb-negrilor a dus la o apropiere pe tabelă la 11 puncte (50-61). De fiecare dată când gazdele au dat semne de revenire și s-au apropiat pe tabelă, oaspeții au apăsat pedala de accelerație și s-au menținut la un avantaj de peste zece puncte. 14 puncte au fost la finalul sfertului trei pentru London.

Final de meci spectaculos

Ultimul sfert și finalul meciului a fost unul extrem de încins și spectaculos, iar U-BT Cluj a reușit să se apropie la 8 puncte de oaspeți, 77-85. Orgoliul campionilor României și dăruirea pe teren nu au fost suficiente pentru a întoarce miraculos soarta partidei, iar gruparea britanică s-a menținut la cârma jocului până la final, asigurându-și calificarea în semifinalele EuroCup. Scor final: 79-91.

Pentru U-Banca Transilvania s-a încheiat acest sezon european de excepție și nu îi mai rămâne decât lupta pe plan intern pentru un nou titlu de campioană.

Atmosferă de zile mari în Sala Polivalentă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *