,

„U” Cluj a promovat în Liga 1 după 7 ani! Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istorie

Posted by

Universitatea Cluj a terminat la egalitatea meciul retur al barajului cu Dinamo, scor 1-1, și a promovat după 7 ani pe prima scenă a fotbalului românesc.

„Studenții” pregătiți de Erik Lincar au reușit să reziste asaltului ofensiv al dinamoviștilor, reușind să deschidă scorul în minutul 17 cu un eurogol reușit de Dragoș Tescan, care l-a surprins ieșit pe Eșanu din poartă și a trimis de la 25 metri lateral dreapta, iar mingea s-a dus direct sub transversală. 0-1!

Bucuria alb-negrilor nu a durat mult, iar Dinamo a restabilit egalitatea trei minute mai târziu prin Vlad Morar, care a înscris din fața porții (20).

Cele două formații au intrat la vestiare cu scorul de 1-1, elevii pregătiți de Erik Lincar au rezistat eroic asaltului ofensiv al dinamoviștilor, care s-au aruncat cu toate liniile în atac și au forțat. De departe cel mai periculos jucător al lui Dinamo în prima parte a fost nigerianul Irobiso, care a hăituit în permanență defensiva „studenților”.

Dinamo s-a aruncat disperată în atac în partea a doua, însă defensiva Universității Cluj a rezistat eroic asaltului ofensiv al „câinilor roșii”, care au atacat în valuri din toate unghiurile, fără succes însă.

În urma acestui rezultat și după victoria de pe Cluj Arena cu 2-0, Universitatea Cluj a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc, în timp ce Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istorie în Liga 2-a.

Echipele de start:

Dinamo: Eșanu – G. Crețu, Carp, Aloe, A. Radu (St. Filip, min 73) – Torje, Pierret, Grădinaru – Morar (Ivanovski, min 63), Irobiso, C. Matei
Rezerve: Cristiano, G. Moura, Jovanovic, Al. Răuță, St. Filip, J. Rodriguez, Bordușanu, A. Bani, Ivanovski
Antrenor: Dusan Uhrin

U Cluj: Gorcea – R. Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, M. Dobrescu – R. Pires, I. Filip, Remacle (Haită, min. 78) – Ribeiro (P. Pârvulescu, min. 46), Boiciuc, Tescan (Balgiu, min. 64)
Rezerve: A. Păun – Alarcon, Vomir, Balgiu, Haită, Pîrvulescu, Gugu, V. Alexandru, Hofman
Antrenor: Erik Lincar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *