EVENIMENTE, SPORT

„U” Cluj a pus la respect liderul Petrolul cu o victorie categorică și speră la promovarea directă în Liga 1

Peste 14.000 de spectatori au fost prezenți marți seara, 26 aprilie pe Cluj Arena, la derby-ul dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești, câștigat de „șepcile roșii” cu scorul de 3-1 (3-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a 6-a a play-off-ului Ligii a 2-a.

Trupa pregătită de Erik Lincar a reușit deschiderea scorului după șase minute de joc, prin Dragoș Tescan (6), care l-a învins pe portarul Avram cu o execuție plasată. Ocaziile au curs în continuare la poarta ploieștenilor. Mai întâi, în minutul 10, Hofman are o acțiune personală în flancul drept, centreaza pentru Ely Fernandes, care deviaza lobat în bara din dreapta! Un minut mai târzu, un corner executat de Pîrvulescu in fata porții, de unde Boiciuc prelungește pentru Hofman, care reia cu capul din poziție ideală peste poartă. Golul de 2-0 pentru Universitatea a venit din gheata lui Florin Ilie, care a înscris din centrarea lui Pîrvulescu în minutul 18, iar Tescan a realizat dubla câteva minute mai târziu (26). 

„U” a rezolvat meciul încă din prima repriză, după 26 de minute de joc. 3-0 a fost și scorul pauzei.

În partea secundă, Petrolul a înscris primul gol în minutul 64, dintr-un penalty obținut de Măzărache și transformat de Diarra, dar alb-negrii au rezistat eroic și i-au ținut departe de poarta apărată de Andrei Gorcea pe ploieștenii pregătiți de Nae Constantin, care au forțat înscrierea golului secund, însă zidul defensiv al trupei clujene a fost la înălțime.

În urma acestui succes, Universitatea Cluj urcă pe locul 2 în Liga a 2-a, cu 54 de puncte și este la trei de liderul Petrolul, iar etapa viitoare, trupa lui Lincar va primi vizita formației Unirea Slobozia, sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 15:00, pe Cluj Arena.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gorcea – Romeo (Ribeiro 85), Ilie, Ispas, Pîrvulescu – Pires, Balgiu – Fernandes (Filip 75), Tescan (Haită 55), Hofman (Ciobanu 75) – Boiciuc (Vali Alexandru 85)

Rezerve: Păun, Ciobanu, Dobrescu, Remacle, Haită, Ribeiro, Gugu, Alexandru, Filip

Petrolul Ploiești: Avram – Pashov (Takayuchi 45), Meijers, Huja, Velisar – Ceobtaru, Chindriș (Măzărache 45) – Pârvulescu, Tucaliuc, Constantinescu, Diarra

Rezerve: Moroz, Bratu, Măzărache, Sabău, Lică, Jarovic, Cioiu, Seto

Cartonase galbene: Pârvulescu, 43, Gorcea 63, Haită 88, Ilie 90 // Cioiu, 83.

Foto: Mihai Rusu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*