EVENIMENTE, SPORT

„U” Cluj, în fața celui mai important meci al sezonului! Promovarea în Liga 1 s-ar putea decide în această seară pe Cluj Arena

Universitatea Cluj se află la câteva ore de un nou meci istoric, cel mai important al sezonului competițional al ligii secunde, unul care ar putea să o ducă pe prima scenă a fotbalului românesc încă din această seară.

De la ora 19:30, Cluj Arena va erupe la meciul cu sibienii de la FC Hermannstadt, iar fanii clujeni sunt pregătiți să îi încurajeze pe elevii pregătiți de Erik Lincar pentru a obține promovarea mult așteptată după șapte ani.

În acest moment, cele două formații se află la egalitate de puncte în clasamentul play-off-ului din Liga a 2-a, cu 57 de puncte, iar victoria le poate asigura promovarea matematică a alb-negrilor.

Tehnicianul Erik Lincar a declarat în conferința de presă premergătoare partidei cu Hermannstadt că va sacrifica spectacolul pentru victorie și pentru promovare.

„Întâlnim mâine o echipă foarte bună, o echipă despre care am spus tot timpul că are cel mai bun lot la Liga a II-a. Au reușit să transfere mulți jucători de Liga 1. Și anul acesta au făcut în luna ianuarie câteva transferuri foarte importante. Se vor întâlni echipele de pe locurile 2 și trei. Eu sunt bucuros că am reușit pe parcursul acestui an să venim mai aproape de Petrolul, să fim în zona în care să avem șansa să promovăm direct de pe locurile 1 sau 2 la Liga 1.

Nu cred că va fi un joc foarte spectaculos. Cred că fiecare echipă va fi interesată de rezultat. Mâine chiar îmi doresc să câștigăm, nu îmi doresc să fac spectacol, cum în general lumea asta își dorește. Noi avem un obiectiv de îndeplinit. Suntem aproape de a reuși acest lucru, dar vom putea doar dacă vom fi foarte concentrați, foarte serioși, dispuși la efort. Atunci cred eu că avem șanse foarte mari să câștigăm jocul de mâine.

Jucăm pentru cariera noastră, pentru performanța de a promova această minunantă echipă la Liga 1 și cred eu că toată lumea va aprecia și va respecta acest lucru”

Erik Lincar a vorbit despre situația jucătorului Denis Ispas, anunțând că fundașul central este eligibil de joc pentru partida de marți: „A primit o etapă, la fel și jucătorul de la cealaltă formație”. Despre alte incertitudini din lot, Erik Lincar a declarat: „Avem unele probleme chiar cu Romeo, cu Filip. Mai sunt doi jucători, dar vedem. Până mâine mai este timp. Sper să putem alinia un prim 11 câștigător.

Legat de parcursul din acest sezon, antrenorul a declarat: „Datorită meciurilor am ajuns în această situație. Am trecut și noi prin multe momente complicate, nu este un meci special. Este un meci de campionat. Este adevărat că joacă echipele de pe locurile 2 și 3. Va fi un derby pentru Liga a II-a în acest moment. Factorul mental cred că va fi decisiv.

Întrebat despre motivarea jucătorilor, tehnicianul Universității a spus: „La ”U” Cluj am avut probleme în momentele în care am jucat cu echipele mai slab cotate și avem numeroase exemple. De aceea, nu îmi fac griji că echipa mea nu va fi motivată sau nu își va dori extrem de mult să câștige”.

Lincar se teme de starea gazonului pentru ora partidei

„Gazonul nu e în cea mai bună stare, dacă va ploua atât de tare. Acum este destul de îmbibat cu apă, dar poate avem noroc și mâine nu va ploua așa de consistent. Terenul este important pentru noi și sper să fie în cea mai bună stare”, a mai declarat antrenorul clujenilor.

Despre abordarea tactică a celor de la FC Hermannstadt: „Până la urmă sunt importanți jucătorii care vor începe, fiecare cu caracteristicile lui. Nu cred că vor începe ei diferit față de jocurile trecute. Au un ascendent moral din punctul meu de vedere, jucând două în deplasare și obținând două victorii și un egal, dar trebuie să fim foarte atenți, dar trebuie să fim foarte atenți și mă repet, extrem de concentrați, pentru că este un joc important pentru ambele echipe”.

Sosit în urmă cu aproape un an la Cluj, Erik Lincar a spus câteva cuvinte și despre atașasemntul față de oraș și de club: „Nu pot să spun că nu m-am atașat. Peste câteva zile se împlinește un an de când sunt aici. Este un club mare și am zis de la început că e un club care are toate condițiile pentru a face performanță, începând cu numărul mare de suporteri pe care îi are, stadionul senzațional, la terenurile de antrenament. Nu văd de ce ”U” Cluj nu ar putea ajunge să facă performanță la un moment dat chiar la nivel internațional”.

La finalul conferinței, antrenorul a vorbit și despre suporteri: „Aseară m-am întâlnit cu un domn care a venit de la Londra și va sta special pentru acest joc. Ce poate să fie mai motivator, vibrația, emulația care se crează în jurul acestei echipe. Acum trebuie să fim echilibrați, calmi și să obținem cele trei puncte”.

Jucătorul Roberto Romeo este convins că fanii vor fi cheia care le va deschide ușa spre promovarea în Liga 1.

„E un meci important, un meci foarte greu cu o echipă destul de bună, destul de compactă, care nu a pierdut niciodată în play-off

Se întâlnesc locul 2 și locul 3, cu egalitate de puncte. Normal că valorile sunt asemănătoare. E un meci pe care trebuie să îl tratăm serios, să fim concentrați și să ascutăm indicațiile pe care ni le dă Mister. Mâine vedem cum o să fie meciul„, a precizat Romeo.

Acesta le-a transmis un mesaj suporterilor și a vorbit despre sărbătorirea promovării: „Avem nevoie de ei, să vină cât mai mulți la stadion. Am înțeles că s-au vândut destul de multe bilete. Asta ne ajută foarte mult. Ei ne împing de la spate. Sper să fie bine pentru noi, pentru orașul acesta, pentru clubul acesta, pentru că ”U” merită mult”.

Partida de marți, 10 mai, de pe Cluj Arena va fi arbitrată de centralul Sebastian Colțescu, care va fi ajutat de tușierii Adrian Popescu și Marius Badea.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în acest sezon, ambele partide disputându-se la Mediaș. În sezonul regulat, „U” s-a impus cu 2-0 în fața sibienilor, golurile fiind reușite de Tescan și de Ely Fernandes. În turul play-off-ului, întâlnirea dintre FC Hermannstadt și „U” s-a încheiat cu un scor alb.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*