UBB Cluj are 13 programe de masterat didactic acreditate

Posted by

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) are 13 programe de masterat didactic acreditate, în prima jumătate a lunii august 2020, de autoritățile naționale.

În spiritul multiculturalismului care definește UBB, programele de studii de master didactic vor fi predate în limbile română, maghiară și germană și se adresează absolvenților de licență care doresc să se orienteze spre o carieră didactică, dar si cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Aceștia se pot înscrie la masterul didactic din domeniul specializării de licență, dar pot opta și pentru o a doua specializare (în cadrul acestui master didactic) din cadrul aceluiași domeniu fundamental, prin obținerea a 90 de credite la nivel de licență.

Structura programelor vizează creșterea calității predării și adaptarea acesteia la condițiile actuale, formarea unor competențe legate de mediile virtuale de învățare, management strategic și managementul clasei, identificarea nevoilor elevilor, cercetarea educațională, educația nonformală, incluzivă, interculturală și orientată spre diversitate și comunitate, psihologia educației, comunicare eficientă și managementul emoțiilor.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David arată că „profesorii din preuniversitar sunt cei care ne educă copiii, iar dacă îi educă prost se pune la risc viitorul țării. UBB a luat foarte în serios dificultățile mediului preuniversitar, iar acest demers este unul din cele gândite să contribuie la creșterea calității educației, aici prin formarea de calitate a unor cadre didactice care să contribuie la modernizarea paradigmei educaționale, în beneficiul elevilor și apoi al țării”.

Admiterea pentru cele 50 de locuri existente la UBB va putea fi organizată după aprobarea Hotărârii de Guvern în acest sens, aflată în lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *