Ultima modă la Palatele din Huedin. Pereți din oglindă venețiană

Posted by

La ieșirea din Huedin, Cluj, spre Oradea, pe partea dreaptă a Drumului Național 1, au fost construite mai multe palate. Proprietarii acestora nu ezită să își expună opulența așa cum o cred ei. Cu gust, sau fără gust. Ultima modă la Palatele din Huedin.

Palatele din Huedin
Ultima modă la Palatele din Huedin. Palatele din Huedin.

Ultima modă, la Huedin este ca proprietarii acestor palate să își pună pereți din oglinzi venețiene. Chiar dacă, estetic, acete finisaje se potrivesc ca ”nuca în perete”, cu ce se află în interior, acest lucru se pare că nu este o problemă.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe cu pereții din ”oglindă venețiană”. După cum se poate vedea în aceste filmulețe, proprietarii sunt foarte mulțumiți.

perete oglinda venetiana
perete oglinda venetiana. Foto: oglinzi venetiene / facebook

Prețul afișat, de 3.000 de lei, pentru un astfel de perete, este incredibil de mic, nu putem discuta pe acest subiect.

”Fabricăm, producem și comercializăm Oglindă Venețiană de 4 mm cu faset de 1,5 cm. Asigurăm montaj la Oglinda Venețiană în toată țara. Asigurăm transport pentru parteneri”, se arată în anunțul oficial al firmei din Cluj, care execută astfel de finisaje.

Oglinzi pentrui regi

Oglinda venețiană s-a născut pe mica insulă italiană Murano din Veneția în secolul al XV-lea. Oglinzile venețiene erau produse cu minuțiozitate, iar crearea uneia era un proces extrem de complex. La finalizare, oglinzile venețiene erau considerate capodopere de artă.

Chiar și la sosirea secolului al XVI-lea, oglinzile venețiene erau rarități. Majoritatea lor erau făcute la comandă pentru regalitate și nobili cu un apetit vorace pentru colecționarea oglinzilor venețiene.

perete oglinda venetiana
perete oglinda venetiana. Foto: oglinzi venetiene / facebook

Deoarece cererea de oglinzi venețiene a depășit oferta, a devenit posibilă achiziționarea de replici, sau ”oglinzi în stil venețian”.

Oglinzile venețiene autentice erau așezate în rame prețioase confecționate din margini de sticlă smălțuită. Erau ajustate cu îndemânare la locul lor cu ajutorul unor șuruburi metalice și puteau fi achiziționate numai din Veneția, Italia.

În zilele noastre, oglinzile venețiene continuă să transmită lux și statut. Piața de astăzi arată că există un număr de ”imitații” de oglinzi venețiene. Acestea sunt oglinzi care trec drept oglinzi venețiene, dar nu au măiestria articolelor autentice.

Aceste imitații sunt fabricate în întreaga lume și sunt adesea comercializate ca oglinzi ”de inspirație venețiană”.

Cu toate acestea, consumatorul informat știe că, la fel cum șampania autentică provine numai din provincia Champagne din Franța, oglinzile venețiene autentice provin numai din insula venețiană Murano din Italia.

Deși oglinzile venețiene sunt în continuare articole foarte scumpe și foarte căutate, majoritatea sunt considerate opere de artă funcționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *