,

Ultraj la polițiști! Procurorii clujeni au prezentat informații noi în cazul celor patru polițiști loviți și înjurați

Posted by

Procurorii clujeni susțin că doi dintre cei patru polițiști din Florești, chemați în noaptea de Anul Nou să aplaneze un scandal au fost loviți cu piciorul în zona pieptului și a feței.

agentul Salem Eduard a fost vicima infractiunii de ultraj
agentul Salem Eduard a fost vicima infractiunii de ultraj

Cei patru oameni ai legii din Florești, loviți în înjurați de un individ recalcitrant, s-au constituit parte vătămată în dosarul de ultraj.

Anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca au venit cu precizări legate de acest caz.

Potrivit datelor de la dosarul penal, scandalul a avut loc în seara zilei de 31 decembrie 2023, în jurul orei 23.20, la o adresă din localitatea Florești, județul Cluj, unde a existat un scandal.

”A fost solicitată intervenția a două echipaje de politie din cadrul Sectiei 6 Politie Rurală Floresti, a agresat fizic o primă persoana vătămată care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu conform planificării Secției 6 Politie Rural Florești, lovind-o cu piciorul la nivelul pieptului, iar celei de a doua persoană vătămată din cadrul aceleiași structuri de politie i-a adresat in mod direct si repetat amenințări cu moartea, cauzându-i acesteia o stare de temere”, se arată în răspunsul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca.

A făcut scandal și la spital

Ulterior, bărbatul recalcitrant, arestat la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, ca urmare a unei decizii a unui judecători de drepturi și libertăți de la Judecătoria Cluj Napoca, a fost transportat la spital.

Potrivit informațiilor comunicate de procurori, a continuat să facă scandal și la unitatea medicală.

”În jurul orei 23,40, în timp ce era escortat în vederea transportării la o unitate medicală, i-a adresat amenințări cu moartea unui alt organ de poliție solicitat la fața locului, respectiv celei de a treia persoană vătămată, cauzându-i acesteia o stare de temere, iar asupra celei de a patra persoană vătămată, a exercitat acte de agresiune fizică, lovind-o cu piciorul la nivelul feței, cauzându-i astfel leziuni traumatice în zona ochiului drept ce au necesitat pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale”, se mai arată în răspuns procurorilor.

Toate aceste aceste aspect întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj, peentru care persoana care a comis aceste fapter riscă până la 15 ani de închisoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *