Ultrașii din ”Groapa” din Mărăști au fost condamanți definitiv. Unul dintre ei a primit șase ani și opt zile de închiosoare

Posted by

Curtea de Apel Cluj a decis să păstreze condamnările dictate de Judecătoria Cluj Napoca, în cazul ultrașilor din ”Groapă”, care s-au luat la bătaie ziua în amiaza mare, pe o stradă intens circulată, respectiv strada Dâmboviței.

Potrivit evidențelor judiciare, în dosar au fost dictate și câteva condamnări mai aspre, dar și unele mai ușoare. Infracțiunea judecată a vizat tulburarea liniștii și ordine publice.

Cel mai mult a primit Ioan Todor, care a fost condamnat la nouă luni de închisoare, pentru fapta comisă în data de 10 noiembrie 2022.

Todor nu era la prima abatere față de legea penală, el mai fiind condamnat în trecut de către Judecătoria Turda, la șapte ani și 49 de zile. Acum, Todor a fost condamnat să ispășească și restul de pedeapsă neexecutat, pedeapsa finală fiind de trei ani, nouă luni și 828 de zile. Asta înseamnă, șase ani și opt zile de închisoare, pe care o va executa în regim de detenție.

”Inculpatul Todor Ioan are vârsta de 32 de ani, este necăsătorit, nu are un loc de muncă şi este cunoscut cu multiple condamnări penale. Pe parcursul urmăririi penale acesta nu a recunoscut comiterea infracţiunii , prezent in fata instantei de judecată acesta a recunoscut acuzațiile aduse”, se arată în sentință.

Alte condamnări

În dosar a mai fost condamnat și Ruha Rareș Iosif la șase luni de închisoare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Un alt condamnat este Buzan Radu Septimiu, care a primit tot șase luni de închisoare cu suspedare. Buzan figurează cu cazier penal, iar acum sentința finală a cumulat și o pedeapsa mai veche, dispusă de Curtea de Apel Cluj, totalul fiind de un an și opt luni, cu suspendare.

Alți doi inculpați condamnați tot la șase luni de închisoare cu suspendare sunt, Mariș Florin Gabriel și Fodor Sergiu Dan.

Un alt inculpat a decedat, împotriva acestuia fiind încetat procesul penal.

Care au fost acuzațiile aduse

În ziua de 10.11.2019, în jurul orei 16.45, inculpații Peternel Alexandru, Fodor Sergiu Dan, Buzan Radu Septimiu, Biriș Florin Gabriel, Bâlc Ilie Petru şi alte persoane din anturajul acestora s-au deplasat pe str. Dâmboviței, în faţa localului ***, unde s-au întâlnit cu … alte persoane din anturajul acestora şi, pe fondul unei stări conflictuale anterioare, au început să își adreseze injurii şi amenințări cu acte de violență, manifestând agresivitate unii față de ceilalți.

Cei în cauză nu au stat pe gânduri și au scos macete și au folosit spray-uri lacrimogene, deși pe trotuarul respectiv se aflau pietoni, inclusiv femei cu copii.

Judecata s-a făcut după ce o parte dintre cei acuzați au recunoscut toate acuzațiile aduse și au solicitat judecata simplificată.

Rechizitoriul

Foaia Transilvană va prezintă câteva pasaje din rechizitoriu pentru a vă face o impresie despre ce s-a întațmplat la fața locului.

”Acțiunile violente ale inculpaților produse în spațiul public, pe fondul rivalității dintre cele două grupări, şi distrugerile de bunuri cauzate de manifestările violente ale acestora au creat un sentiment de temere în rândul trecătorilor din zonă, tulburând astfel ordinea și liniștea publică. Sintetizând împrejurările de fapt rezultate din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se poate concluziona că inculpații intră într-un conflict cu gruparea compusă …, conflict pe durata căruia au strigat unii la alții, au făcut gesturi amenințătoare reciproce, au adoptat poziții de luptă, având pumnii ridicați și pregătiți de lovire”.

”Faptele se petrec în prezența mai multor trecători, care evită zona sau o parcurg grăbiți, precum și a unor conducători auto și pasageri din autoturisme care treceau prin faţa localului ***, unii dintre conducătorii auto fiind nevoiți să oprească autoturismele pentru a evita să fie prinşi în conflictul care avea loc pe carosabilul străzii Dâmboviței, între localurile StanleyBet și ***, precum și pe trotuarul din fața acestuia din urmă”.

”De asemenea, în imagini se observă cum inculpatul … scoate arma albă, respectiv o macetă, de sub haină, pe care o ține în mână, la vedere, amenințând cu ea spre adversari, în timp ce pe lângă el trec mai multe persoane. Printre aceste persoane se observă patru femei, două dintre ele având copii mici de mână, precum și mai multe persoane în vârstă”.

”În același timp, pe imagini se observă cum inculpații pulverizează spray înspre inculpatul, după care inculpatul … utilizează spray-ul în direcția martorului …, lovindu-l chiar în față”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *