Un avocat clujean îi cheamă pe clujeni la un protest în centrul orașului împotriva deciziei magistraților de a bloca activitatea instanțelor

Posted by

Un protest va avea loc în centrul orașului joi, 29 iunie, organizat de un avocat clujean împotriva deciziei magistraților de a bloca activitatea intanțelor, nemulțumiți fiind de decizia coaliției PSD-PNL de a tăia pensiile speciale.

Este vorba de avocatul clujean Ionel Marc, care își exprima nemulțumirea față de acțiunea de protest a magistraților și a inițiat o contramanifestație, „Protestul magistraților=greva ilegală!”.

Cei care vor dori să se alăture o pot face pe 29 iunie, pe B-dul Eroilor, la Monumentul Memorandiștilor.

„Dorim să ne manifestăm dezacordul față de faptul că magistrații întrerup activitatea instanțelor și parchetelor în mod nelegal. Deși, prin lege, este interzisă greva în sistemul de justiție, intitulatul „protest” al magistraților întrunește toate condițiile unei greve. Avocatii sunt chemați doar pentru a primi termen de judecată, iar majoritatea cauzelor se amână pentru perioada septembrie – decembrie 2023, deși instanțele sunt investite să judece.

Pentru acest „protest” magistrații sunt retribuiți integral. Accesul la justiție este un drept garantat de art. 21 din Constituția României. Avocatii au dreptul să își exercite profesia și să reprezinte interesele justițiabililor în instanță și parchete, iar justițiabilii au dreptul la o judecată dreaptă, efectivă și într-un termen rezonabil.

Nu comentam temeinicia sau netemeinicia pretențiilor, însă cerem că magistrații să respecte legea și să caute soluționarea prin dialog instituțional”, se arată în descrierea protestului organizat de avocatul clujean Ionel Marc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *