Consilierul județean PNl, avocatul Călin Tuluc s-a ”înțepat” în bugetul primăriilor liberale. După alegeri a adunat o mică avere

Unul dintre politicienii de bază din PNL Cluj, Călin Tuluc, avocat de meserie, a reușit performanța de a-și dubla cifra de afaceri în plină pandemie.

Consilierul județean PNL Cluj a încheiat o serie de contracte de reprezentare juridică cu mai multe primării liberale din județul Cluj. Tuluc este un apropiat al președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Potruvit evz.ro, șapte dintre primăriile contactate au comunicat că au încheiat contracte de asistență juridică cu avocatul Tuluc, consilier județean PNL Cluj.

Cu toate astea, avocatul Tuluc susține că nu se află în stare de conflict de interese, în a reprezenta primăriile cu pricina în fața instanțelor, deoarece la alocările de fonduri din partea Consiliului Județean Cluj, unde este și consilier județean, nu participă la vot.

Toate contractele încheiate cu primăriile din județul Cluj au fost realizate după alegerile locale, semn că există o înțelegere tacită între primarii acestor comune și cabinetul de avocat Tuluc Călin Marin.

Prosperitate liberală

În total, în urma celor șapte contracte încheiate, valoarea totală a acestora este de 196.200 de lei, adică aproapw 40.000 de euro.

Cea mai mare sumă o plătește Primăria Gilău, condusă de liberalul Gelu Topan. Contractul are o durată de 12 luni, iar valoarea totală este de 72.000 de lei. În fiecare lună, Primăria Gilău îi plătește avocatului Tuluc suma de 6.000 de lei.

Care sunt cele șapte primării din județul Cluj

Primăria Mociu 21.600 lei
Primăria Palatca 25.200 lei
Primăria Gilău 72.000 lei
Primăria Căianu 18.000 lei
Primăria Cătina 9.000 lei
Primăria Cojocna 36.000 lei
Primăria Măguri Răcătău 14.400 lei

Toate contractele sunt cu tarifare orară (150 lei/ora) din care jumătate sunt pentru activitatea de instanță, iar cealaltă jumătate mă deplasez la sediul fiecărui beneficiar și mă ocup de alte probleme juridice decât cele de instanță. De regulă am minim o prezență pe săptămână la fiecare client, doar la Gilău mă duc de două ori pe săptămână. Menționez că nici una dintre aceste primării nu are consilier juridic. De asemenea, nu am nici o funcție politică în partid din 2009, nici în Consiliul Județean Cluj și nici nu am în intenție să obțin nici pe viitor. Ba dimpotrivă, abia aștept să scap și de funcția de consilier județean. Poate articolul pe care îl veți face va fi pretextul prefect să-i conving să mă lase să renunț anticipat„, a precizat consilierul Tuluc.

Tuluc susține că nu a participat la vot la proiectul de hotărâre din Consiliul Județean Cluj care privește repartizarea sumelor din cotele defalcate către primării.

Nu am participat la dezbateri și la vot, pentru a evita un posibil conflict de interese”, a mai precizat Călin Tuluc pentru sursa citată.

La rândul lui, președintele Consiliul Județean Cluj, liberalul Alin Tișe a declarat că va verifica situația în care se află consilierul Tuluc.

Vom verifica dacă a votat să vedem dacă este vorba despre un conflict de interese. Aveți dreptate, este o chestiune până la urmă de imagine a partidului”, a spus Alin Tișe.