Un azil de bătrâni din Țaga, Cluj, s-a transformat în ”azilul morții”! Mai multe persoane au murit în condiții suspecte

Posted by

La căminul de bătrâni din localitatea Sântioana, comuna Țaga, două angajate care au petrecut 14 zile alături de persoanele cazate aici, au fost confirmate pozitiv la noul coronavirus.

Problema este cu atât mai mare, cu cât testul a fost făcut la ieșirea din tură, care a durat 14 zile. Când au venit la serviciu, cele două angajate, o asistentă medicală și o infirmieră au fost testate pentru Covid 19 și au fost negative. După cele 14 zile, la ieșire angajații au fost testați din nou, iar cele două au ieșit pozitiv.

”Sunt 2 angajați depistați pozitiv la ieșirea din tura de 14 zile, la intrare au fost testați și erau negativi. E anchetă în curs, vor fi testati toți cei 56 de locatari ai azilului și personalul”, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, pentru someșeanul.ro

Potrivit acestei surse, pe lângă pericolul iminent ca majoritatea vârstnicilor și a personalului să fie deja infectat, la acest cămin de bătrâni au existat în ultimele zile mai multe decese suspecte, care acum sunt puse pe seama Covid19. ”Conform unor surse, în ultimele două săptămâni s-au înregistrat mai multe decese, toate suspecte de a fi cauzate de noul coronavirus, însă s-ar încerca, până în momentul de față, mușamalizarea situației de la azilul de bătrâni din Sântioana. Nu se cunoaște sursa infectării mai ales datorită faptului că angajații acestei unități lucrează după un program strict, în ture de două săptămâni, timp în care aceștia nu părăsesc incinta azilului”, informează Someșeanu.ro.

Angajații au fost deja testați de Direcția de Sănătate Publică și se așteaptă răspunsul oficial pentru a se dispune măsurile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *