,

Un bărbat din Cluj a fost salvat de salvamontiști după ce s-a urcat beat pe munte

Posted by

Un  bărbat care a urcat pe munte în stare de ebrietate după ce a băut mai multe pahare a avut nevoie de intervenția salvamontiștilor pentru a fi salvat. Incidentul a avut loc pe Pietrosul Rodnei, iar cei de la Salvamont Borșa au intervenit și au relatat despre acest caz. 

Aventura clujeanului nu s-a încheiat așa cum și-a dorit, fiind nevoie de intervenția salvamontiștilor, care au fost anunțați că bărbatul și-ar fi fracturat piciorul.

După ce au ajuns la fața locului, salvatorii au descoperit că acesta era nevătămat, însă avea serioase probleme de echilibru. Mai mult, în ciuda eforturilor salvamontiștiilor, bărbatul nu părea dispus să coboare de pe munte.

Alcoolul in vârf de munte.. confuzie si accidente!

Muntele îți oferă cea mai simplă lecție de viață la care ai acces, dar trebuie tratat cu responsabilitate și seriozitate. De aceeași seriozitate vă recomandăm să dați dovadă și să vă gândiți de două ori înainte de a pune pe drumuri salvatorii montani.

În această seară, Serviciului Public Salvamont Borșa a fost anunțat prin 112 despre faptul că un turist a căzut pe o potecă din Pietrosul Rodnei. Apelanta a revenit de mai multe ori, spunând că bărbatul, originar din Cluj, și-a fracturat piciorul.

O echipă de prim răspuns din cadrul Serviciului Public Salvamont Borșa a pornit spre locul intervenției împreună cu un echipaj SMURD. Ajunși la fața locului, am constatat că bărbatul este nevătămat, în avansată stare de ebrietate. Acesta a refuzat atât examinarea cât și transportul.

Vă recomandăm să nu consumați băuturi alcoolice pe munte deoarece acestea slăbesc organismul și capacitatea de efort. De asemenea, să nu vă abateți de la potecile marcate si in situația in care sunteți nevoiți sa sunați la 112, asigurați-vă că nu transmiteți informații eronate.

În timp ce echipajele sunt ținute blocate la un caz care nu necesită intervenția de urgență, un alt turist poate avea nevoie de ajutor. Fiți responsabili pe munte!”, a transmis Salvamont Borșa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *