,

Un celebru lanț de supermarket-uri din Cluj, amendat cu 55.000 de lei de ANPC pentru diferențe de preț de la raft față de casă

Posted by

Diferența de preț de la raft față de prețul de la casă i-a adus unui magazin Carrefour Expres din Cluj-Napoca amenda de 55.000 lei din partea inspectorilor ANPC Cluj, ca urmare a unei sesizări venite din partea unui client.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la SC Aritma SA (magazinul Carrefour Expres) situat în municipiul Cluj Napoca, potrivit unui comunicat ANPC.

Comisarii au constatat, cu această ocazie, că aspectele reclamate sunt confirmate, și, în urma extinderii controlului, au fost identificate alte 10 produse la care există neconcordanțe de preț între cel de la raft și cel de la casa de marcat, acestea fiind în defavoarea consumatorului cu sume până la 38,40 lei/produs.

Verificările au fost derulate în cadrul campaniei Academia Comisarilor – în care sunt implicați tinerii noștri colegi – și au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

Amenzi de 55.000 de lei

Ținând cont de neregulile constatate, comisarii CJPC Cluj au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 55.000 lei.

Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de:

  • oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme
  • propunere de încetare a practicii comerciale incorecte, prin respectarea prețurilor aferente la raft și percepute la casa de marcat.

Comisarii CJPC Cluj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *