,

Un celebru preot din România a fost reținut pentru agresiune sexuală

Posted by

Celebrul preot Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost reţinut, sâmbătă, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală.

Arhiepiscopia Bucureştilor a confirmat ca luni va începe ancheta în acest caz, anunţând totodată că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”, scrie news.ro.

Potrivit unor surse din Poliţie, în data de 17 august, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 Poliţie au fost sesizaţi, prin plângere, de către o femeie, că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

Poliţiştii au demarat de îndată investigaţiile, iar vineri bărbatul a fost dus la audieri şi a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere legală.

Bărbatul vizat este preotul Visarion Alexa, de la o parohie din Capitală.

„În legătură cu ştirea  referitoare la reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti in urma unor grave acuzaţii menţionate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut şocantă. Personal, nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităţilor care îl anchetează”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

El precizează că Arhiepiscopia Bucureştilor va începe la rândul ei o anchetă independentă. „Dacă acuzaţiile aduse preotului menţionat vor fi confirmate de autorităţile judiciare,  cazul său va fi judecat şi de autorităţile bisericesti in cadrul „Consistoriului bisericesc„, anunţă Bănescu.

El a mai declarat că luni va începe ancheta acestui caz pe care îl califică drept ”nesfârşit de trist”. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autorităţile abilitate, este „suspendarea de la slujirea preoţească”.

Conform doxologia.ro, părintele Visarion Alexa, originar din Bacău, este parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari (Bucureşti).

În calitate de realizator sau de invitat în cadrul emisiunilor radio şi TV, părintele Visaron Alexa abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările generaţiei actuale. A participat la numeroase cateheze, întruniri, conferinţe și la diferite dialoguri.

Un răspuns

  1. Avatar Alin
    Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *