Un centru Amazon ar putea fi deschis la Cluj

Gigantul internațional AMAZON, cu afaceri anuale de peste 230 de miliarde de dolari, au pus ochii pe potențialul Clujului ca urmare a strategiei de extindere în Europa Centrală și de Est (ECE).

„România dispune de resurse incredibile de talent și de profesioniști IT foarte bine pregătiți și creativi, care vorbesc multiple limbi străine și care dezvoltă aplicații software inovative. În plus, găzduiește multe companii românești importante și startup-uri cu o creștere rapidă, care deschid calea în domeniul inovării digitale.

Având în vedere că București, Cluj-Napoca și Iași se numără printre centrele IT cu cea mai rapidă creștere din Europa, considerăm că România este o locație foarte bună pentru afaceri și dorim să continuăm extinderea prezenței locale”, a declarat Przemek Szuder, lider al Amazon Web Services (AWS) – ECE.

Compania a deschis un birou în București. Acesta face parte din investiția AWS în ECE, extinzând echipa care sprijină numărul tot mai mare de clienți și de parteneri din România. Account manageri, manageri de parteneri, arhitecți de soluții și alte roluri de suport vor sprijini organizațiile românești de toate dimensiunile pe măsură ce fac tranziția către AWS.

Clienții români folosesc AWS pentru a rula o gamă de funcționalități, de la aplicații mobile, web și sociale, la medii de dezvoltare și testare, analize Big Data, aplicații de afaceri pentru întreprinderi, internetul lucrurilor (IoT), inteligență artificială (AI), machine learning, precum și aplicații critice.

„Acest anunț reafirmă poziția țării noastre ca loc atractiv pentru investiții, alimentat de un volum mare de programatori talentați. După decizia UE de a găzdui Centrul European de Competențe în Domeniul Securității Cibernetice în România, investiția AWS consolidează poziția țării noastre de centru european de inovație. Aceasta va stimula adoptarea tehnologiilor avansate bazate pe cloud (AI, Machine Learning, IoT), contribuind la o tranziție sigură către aceste noi tehnologii”, a declarat ministrul finanțelor, Alexandru Nazare.

Amazon este o companie americană de comerț online, cu afaceri de 232 de miliarde de dolari în 2018. Jeff Bezos este fondatorul Amazon, el părăsind, în 1994, compania DE Shaw & Co. Amazon a început cu vânzarea online de cărți și a continuat cu produse VHS, DVD, CD-uri cu muzică, programe de calculator, electronice, îmbrăcăminte, mobilier, jucării.