,

Un ciclon ar putea lovi România. Alertă meteo severă din această seară

Posted by

Un ciclon ar putea lovi România. O alertă meteo severă este anunțată începând din această seară din cauza ciclonului care a devastat toată Europa.

Un ciclon ar putea lovi România
Un ciclon ar putea lovi România

Ciclonul a provocat inundații puternice în Franța, Belgia, Germania și Olanda și se îndreaptă spre România. Acesta va aduce instabilitate atmosferică și precipitații intense.

Ciclonul va ajunge în România

Specialiștii anunță că, în următoarele zile, vremea va deveni tot mai instabilă în sud-vestul țării, cu ploi și fenomene meteo moderate. De asemenea, Banatul, Crișana și zonele montane vor fi afectate de ploi. Luni dimineață acestea vor continua în sud-vest, dar vor fi de intensitate redusă. Instabilitatea se va accentua pe parcursul zilei în zonele montane.

De la mijlocul săptămânii, mai precis de marți după-amiază până joi, se așteaptă o generalizare a instabilității atmosferice pe întreg teritoriul României.

Ploi frecvente și abundente, cu cantități ce pot depăși 20-30 l/metru pătrat, vor fi predominante în jumătatea de vest a țării. Totodată, sunt posibile căderi de grindină și vijelii, pe fondul încălzirii treptate a vremii.

În sudul țării, temperaturile vor fi modeste astăzi și mâine, situându-se în jurul valorilor de 20-22 de grade Celsius. Cu toate acestea, restul țării va experimenta o creștere a temperaturilor, ajungând la 27-28 de grade Celsius, crescând astfel potențialul de instabilitate al masei de aer.

Urmează temperaturi de 30 de grade

Pentru finalul săptămânii, vineri, sâmbătă și duminică, meteorologii prognozează o ameliorare a vremii, în special în zonele joase de relief. Ploile se vor retrage spre zonele de deal și munte. Temperaturile vor continua să crească, apropiindu-se de 30 de grade Celsius în estul și nord-estul țării.

Pe parcursul săptămânii, temperaturile vor oscila între 20 și 27 de grade Celsius, urmând să crească spre weekend, aducând o vreme mai frumoasă și mai caldă în majoritatea regiunilor, scrie antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *