,

Un clujean condamnat pentru că i-a golit conturile fratelui său. A cumpărat bitcoin

Posted by

Un bărbat din Cluj Napoca a fost condamnat pe data de 29 septembrie 2023, la doi ani de închisoare, cu suspendare.

Titus Aurelian Burda a fost de acord să semneze cu procurorii clujeni un acord de recunoaștere a vinovăției, pentru pedeapsa de doi ani. Ulterior, pe data de 29 septembrie a.c., acordul a fost confirmat de Tribunalul Cluj.

DIICOT a intrat pe firul acestor accesări ilegale
DIICOT a intrat pe firul acestor accesări ilegale

”În actul de sesizare a instanţei, în fapt, s-a reţinut că inculpatul Burdea Aurelian Titus, în perioada 15.10.2018 – 25.10.2018, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, prin folosirea frauduloasă a datelor de autentificare în serviciul de internet banking, a accesat fără drept sistemul informatic al băncii Băncii Transilvania în scopul vizualizării soldului disponibil, iar în acest context, din conturile bancare ale persoanei vătămate ***, a dispus efectuarea a unor operațiuni de transfer de fonduri fără drept, fapte care au produs un prejudiciu de 5.700 euro și 45.499,17 lei victimei”, se arată în sentință.

Frate, frate, da i-a golit contul

Fiind audiat în calitățile de suspect și inculpat, inculpatul Burdea Aurelian Titus a recunoscut comiterea faptelor.

În acest sens, a declarat că, în perioada în care a locuit cu fratele său în Florești, a găsit un înscris eliberat de Banca Transilvania care conținea datele de autentificare în serviciul de internet banking folosit de fratele său și a notat respectivele date.

”Mai apoi, după ce s-a întors în România, în cursul luni octombrie, 2018, s-a decis să acceseze conturile bancare ale fratelui său, folosind în acest scop datele de autentificare pe care și le-a notat în perioada când locuiau împreună. Observând că în conturi există sume importante de bani, pe parcursul lunii octombrie 2018 a accesat de mai multe ori sistemul de internet banking și a folosit serviciul de plăți Western Union pentru a-și transfera sume de bani”, se mai arată în sentință.

Burdea a mai recunoscut că a transferat sumele de bani, în contul iubitei lui de la acea vreme, care nu avea cunoștință despre infracțiunile comise. Ulterior, banii au fost ridicați de la mai multe bancomate.

A cumpărat bitcoin

Totodată, inculpatul Burdea Titus Aurelian a declarat că a creat personal două conturi pe platforma Bitcoin, unul folosind datele sale de identificare și celălalt folosind datele de identificare ale fratelui său, ***.

”A arătat că a efectuat transferul către platforma bitcoinromania cu scopul de a retrage ulterior banii în numerar sau de a-i transfera într-un alt cont. Astfel, după ce a alimentat contul cu moneda virtuală (1,65 BTC), a fost nevoit să transfere criptomoneda către un portofel electronic, iar după aprobarea tranzacției de către platformă putea folosi acea adresă de wallet pentru a retrage bani în numerar de la un ATM pentru monede virtuale. Prin urmare, a transferat în această modalitate cantități de BTC în adrese de wallet, iar ulterior a folosit aceste portofele electronice pentru a ridica în mod repetat, în numerar, de la mai multe ATM-uri localizate în Cluj Napoca, toate sumele de bani reprezentând echivalentul cantității de criptomonedă cumpărată anterior de platforma Bitcoin România”.

În fine, inculpatul a susținut că a discutat cu fratele său despre tranzacțiile neautorizate și că au ajuns la un acord în sensul recuperării prejudiciului, arătând că regretă faptele reținute în sarcina sa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *