Acasă CALEIDOSCOP Un consilier de bază al lui Viktor Orban și-a dat demisia din...

Un consilier de bază al lui Viktor Orban și-a dat demisia din cauza discursului „pur nazist” din România

0

Unul dintre cei mai vechi colaboratori ai lui Viktor Orban și-a demisionat după ce premierul ungar s-a pronunţat împotriva devenirii unei „rase mixte”.

Este vorba de Zsuzsa Hegedus, care îl cunoaşte pe Orban de 20 de ani, a descris discursul ca fiind un „text pur nazist”, potrivit presei maghiare, scrie MEDIAFAX.

Discursul a avut loc sâmbătă la Băile Tuşnad. În cadrul acestuia, Orban a afirmat că popoarele europene ar trebui să fie libere să se amestece între ele, dar că amestecul cu non-europeni a creat o „rasă mixtă” şi că aceste ţări „nu mai sunt naţiuni”.

Opiniile anti-migraţie ale lui Viktor Orban sunt bine cunoscute, dar pentru Zsuzsa Hegedus discursul de sâmbătă a depăşit o limită.

„Nu ştiu cum de nu aţi observat că discursul pe care l-aţi ţinut este un text pur nazist demn de Joseph Goebbels”, a scris ea în scrisoarea de demisie. Goebbels a fost şeful ministerului de propagandă al lui Adolf Hitler, conform BBC.

Reacția lui Viktor Orban

„Nu poţi fi serioasă când mă acuzi de rasism după douăzeci de ani de colaborare. Ştii cel mai bine că guvernul meu urmează o politică de toleranţă zero când vine vorba de antisemitism şi rasism în Ungaria”, i-a scris premierul Viktor Orbán lui Zsuzsa Hegedüs în scrisoarea oficială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.