Un convoi de tancuri americane a tranzitat Clujul

Posted by

În cursul dimineții de duminică, un convoi de tancuri al armatei americane a tranzitat Clujul.

Coloana de blindate, transportate pe traielere speciale, au intrat în România pe la vama Borș. Sâmbătă după masa, acestea se aflau în Oradea, iar spre seară în Aleșd, județul Bihor. Ulterior, ele au tranzitat județul Cluj, pe DN 1, cu o destinație necunoscută.

Convoiul a mai fost localizat la Gilău, după care a urcat pe autostrada Transilvania, spre Turda.

Tancuri americane pe DN 1
Tancuri americane pe DN 1

Cei care au observat aceste vehicle blindate ne-au declarat că erau escortate de un număr mare de militari. Un convoi de tancuri americane.

România traversată de tot mai multe tehnică militară

Pe căile ferate, pe marile coridoare spre vestul Europei, în fiecare zi pot fi observate trenuri cu tancuri și tehnică de luptă.

Zilele trecute, un tren cu trasnpoare blindate din Bulgaria spre Ucraina, a traversat țara de la sud la nord.

Un alt tren, de data asta încărcat cu lansatoare de rachete Larom a fost filmat în județul Suceava, spre granița cu Ucraina. Cel mai probabil acestea vor ajunge și ele pe frontul din estul Ucrainei.

Exercițiu cu tancuri la Babadag

În Dobrogea, în pologul de la Babadag a fost organizat un amplu exercițiu militar, cu tancuri. Informația a fost făcută publică chiar de Ministerul Apărării Naționale.

”Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” a desfășurat în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Babadag”, județul Tulcea. Exercițiul multinațional a fost botezat Justice Eagle 24.
Una dintre secvențele exercițiului a avut loc la Topraisar, acolo unde militarii geniști din Brigada 9 s-au instruit împreună cu militarii americani dislocați în țara noastră.
Justice Eagle este un exercițiu bianual, cu trageri de luptă reale cu mai multe categorii de armament și s-a desfășurat în perioada 4-15 martie”.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *