Un cunoscut interlop din Cluj a fost dus la arestare! Ce au decis judecătorii!

Posted by

Cel mai cunoscut interlop din zona Câmpia Turzii – Turda a fost reținut de polițiștii clujeni de la Investigații Criminale, pentru infracțiunea de șantaj.

Este vorba despre Călin Petre Ferdean, un client mai vechi al polițiștilor clujeni. Bărbatul a fost reținut din ordinul unui procuror de la Turda și prezentat în cursul zilei de azi, în fața unui magistrat de la Judecătoria Turda, care a refuzat emiterea mandatului de arestare și plasarea lui Ferdean în stare de control judiciar. Când un judecător respinge ” de pe scaun” propunerea de arestare preventivă, și lasă liber pe inculpat, înseamnă că la dosar nu există probe foarte tari

Poliția Cluj a comunicat următoarele referitor la acest caz.  ”La data de 20 august 2020, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, cu sprijinul polițiștilor Secției 4 Poliție Rurală și Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 4 percheziții domiciliare în comuna Viișoara, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de șantaj, proxenetism și camătă, se arată în comunicatul IPJ Cluj. În urma perchezițiilor, au fost ridicate numeroase înscrisuri, iar un autoturism a fost indisponibilizat în vederea confiscării. Trei bărbați din municipiul Câmpia Turzii, cu vârste cuprinse între 36 și 44 de ani sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de șantaj, proxenetism, respectiv camătă. Tot în 20 august, unul dintre bărbați, în vârstă de 44 de ani, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, cu propunere de arestare preventivă”.

Judecătoria Turda a decis să respingă cererea de arestare preventivă a lui Ferdean. ”Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda în privinţa inculpatului Ferdean Petre Călin, cercetat pentru săvâr?irea infrac?iunii de ?antaj, faptă prev. de art. 207 alin.l Cod penal, cu aplic. art.35 alin.l Cod penal În temeiul art. 227 alin. 2 Codul de procedură penală, art. 202 alin. 4, lit. b Codul de procedură penală, art. 211 Codul de procedură penală, art. 215 ind. 1 alin. 1 din Codul de procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatului Ferdean Petre Călin cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de şantaj prev de art 207 aliniat 1 Cod penal, cu aplic. art.35 alin.l Cod penal pe o durată de 60 de zile începând cu data de 21.08.2020 până în data de 19.10.2020 inclusiv”, se arată în sentință.

I se spune Fefe

În 2014, procurorii DIICOT Cluj au dispus reținerea lui Ferdean Petre Călin, zis ”Fefe” și a altor trei inculpați, într-un dosar de cămătărie, șantaj și proxenetism. Despre Petre Călin Ferdean, zis „Fefe”, anchetatorii susţin că făcea parte din „aripa dură” a grupării de interlopi, şi că se impunea ca om de ordine la cluburile din cele două oraşe. Sumele de bani care erau plătite de patroni în schimbul liniştii, erau cuprinse între 100 şi 400 de lei, săptămânal. ”Cei trei deţineau „controlul” în toate cluburile, discotecile, sălile de jocuri de noroc, unde se impuneau ca şi oameni de ordine. Modul de acţiune era unul simplu: în prima fază erau trimişi mai mulţi bătăuşi care provocau scandaluri iar mai apoi, A.C., contacta patronii localurilor şi le cerea ca echipa lui să fie angajată pentru asigurarea ordinii”, spuneau atunci procurorii DIICOT.

Pentru aceste acuzații, în urma procesului, Ferdean a fost condamnat în decembrie 2018 la 5 ani și două luni de închisoare. Sentinșa nu este definitivă, dosarul fiind pe rolul Curții de Apel Cluj, cu termen în data de 22 septembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *