Un fals avocat clujean condamnat. Va trebui să plătească daune Baroului Cluj

Posted by

Un fals avocat clujean condamnat și este bun de plată. Acesta va trebui să plătească daune Baroului Cluj în valoare de 10.000 de euro și peste 200 de zile amendă pentru că s-a dat drept avocat.

Un fals avocat clujean condamnat
Un fals avocat clujean condamnat

Este vorba de Viorel Bondor, un fals avocat din Cluj, care a primit în urmă cu câteva zile o condamnare. El a fost angajat de o femeie să o reprezintă într-un proces de divorț.

Bondor a fost condamnat la plata a 280 zile-amendă, în cuantum de 100 de lei pe zi, în total 28.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, în formă continuată – șase acte materiale, plus 50.000 de lei cu titlu de daune morale către Baroul Cluj.

Falsul avocat poate ataca sentința la Judecătoria Gherla

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Gherla în 15 martie și e atacabilă cu apel în zece zile de la comunicare. Bărbatul a recunoscut că s-a dat drept un avocat fals, dar instanța a arătat că în anul 2018 o femeie a apelat la serviciile inculpatului pentru a o reprezenta în cadrul unui proces civil de divorț la Judecătorie, căruia i-a achitat o sumă de 1.600 de lei ca avans la încheierea contractului.

Femeia nu știa că așa-zisul avocat este unul fals. El a realizat o cerere de chemare în judecată, pe care a semnat-o, sub titulatura de avocat, și pe care era aplicată ștampila cu conținutul Uniunea Națională a Barourilor din România. Cererea a înregistrat-o la Judecătoria Gherla în 13 noiembrie 2018, cauza primind număr de înregistrare.

Practică ilegal avocatura din 2003

La cererea de chemare în judecată, inculpatul a atașat o împuternicire avocațială cu antet, iar până în iunie 2019 a depus la dosar mai multe înscrisuri ștampilate cu denumirea Uniunea Națională a Barourilor din România. El s-a prezentat la ședințele publice în care a fost analizat dosarul, unde, deși cunoștea că nu are calitate de avocat în Baroul Cluj, a adus la cunoștință instanței că este avocat și că reprezintă interesele reclamantei.

Viorel Bondor a susținut că practică avocatura din anul 2003, când în urma unui examen de admitere s-a înscris în baroul înființat de Pompiliu Bota. Existența Baroului Bota a atras, încă de la înființare, o serie de reclamații din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *