Un important castel din județul Cluj va fi modernizat pe bani europeni. A fost semnat contractul de reabilitare

Marți, 2 martie 2021, a fost semnat de către Consiliul Județean Cluj contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a imobilului-clădire Castel Banffy și a parcului-monument din localitatea clujeană Răscruci.

Astfel, vor începe lucrările de restaurare și conservare a Castelului Banffy, în valoare de 27.670.836 RON fără TVA, care au un termen de finalizare de maxim de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Fonduri europene pentru Castelul Banffy din Răscruci

Din cuantumul total al investiției, 19.526.036 lei reprezintă suma lucrărilor finanțate din fonduri europene ca urmare a proiectului câștigat de forul administrativ județean în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Consiliul Județean urmărește prin intermediul proiectului punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea destinației castelului în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare.

În final, va fi amenajat un Centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale precum și vizitarea de către publicul larg.