EVENIMENTE, SOCIAL

Un important lider al unei rețele de trafic de persoane, capturat în Florești de poliție

O colaborare între agenții Poliției de Frontieră din România și cei din Austria a dus la reținerea unui bărbat în vârstă de 28 de ani care coordonează o grupare ce a traficat peste 36.000 de persoane în 2021.

“În urma probatoriului administrat, autoritățile statului Austria au emis mai multe mandate de arestare preventivă, inclusiv faţă de cetățeni români.

Astfel, la 04.05.2022, suspectul principal și coordonatorul grupării a fost reținut la Florești, județul Cluj, de către poliţişti din cadrul Poliției Române.

În data de 06.05.2022 a fost depistat de către polițiștii de frontieră pe raza localității Sighetu Marmației un alt membru al grupării, la care ulterior a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară.

La domiciliul acestuia au fost identificate un număr de 27 autoturisme despre care există suspiciunea rezonabilă că au fost folosite la transportul migranților pe teritoriul statelor Ungaria și Austria.

Autorităţile austriece au informat că membrii grupării au transferat, în cursul anului 2021 și la începutul anului 2022, peste 36.000 de migranți ilegali pe ruta Ungaria-Austria, respectiv Ungaria-Slovacia-Cehia-Austria”, a transmis Poliția de Frontieră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*