Un mare folkist din România ajunge la închisoare. A fost condamnat a doua oară

Posted by

Celebrul artist Mircea Rusu, fost primar al comunei mureșene Band, a fost trimis la închisoare pentru a ispăși o pedeapsă de 3 ani, după ce a fost condamnat a doua oară, potrivit Adevarul

Folkistul autor aș celebrelor melodii „Omul bun și pomul copt” și „Iarba verde de acasă” a intrat la închisoare pentru delapidare. Acesta a fost acuzat că, pe vremea când era primar al comunei Band, din județul Mureș, a complotat cu doi casieri să prejudicieze bugetul primăriei cu peste 500.000 de lei. Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF.

O parte din banii adunați la casieria instituției, în loc să fie depuși la Trezoreria Statului, ajungeau direct la inculpați.

A avut trei mandate de primar

Cântărețul, acum în vârstă de 67 de ani, a avut nu mai puțin de trei mandate în comuna Band și numeroase probleme cu legea. El a fost trimis în judecată de DNA în anul 2017, după ce a fost acuzat că în anul 2008 a primit mită în valoarea de peste 400.000 de lei pentru un contract. El a primit o pedeapsă cu suspendare în acest dosar. 

Pentru că mai avea o condamnare anterioară pentru abuz în serviciu, magistrații au contopit pedepsele, iar acum Mircea Rus are de ispășit o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani.

Un răspuns

  1. Avatar Andrei
    Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *