Un mesaj de bun simț al Papei Francisc: „Biserica nu e un supermarket. Fără liste de prețuri pentru serviciile religioase făcute de preoți”

Posted by

Papa Francisc a avut un mesaj direct și de mare bun simț, criticând în termeni duri anumite practici pe care le are Biserica Catolice. Suveranul Pontif  nu este de acord cu stabilirea unor tarife fixe pentru serviciile sacramentale, comparând aceste practici cu prețurile dintr-un supermarket.

În cadrul celui de-al 18-lea Sinod al Episcopilor, desfășurat recent, Suveranul Pontif a vorbit despre importanța menținerii integrității Bisericii, subliniind că aceasta trebuie să fie un loc pentru poporul credincios, și nu o „companie de servicii”.

„Este dureros să găsim în unele birouri parohiale ‘liste de prețuri’ pentru serviciile sacramentale, ca într-un supermarket. Ori Biserica este poporul credincios al lui Dumnezeu în mișcare, sfânt și păcătos, ori ajunge să fie o companie de servicii variate”, a declarat Papa Francisc, citat de rotalianul.com.

Preot italian arestat pentru luare de mită

Preotul Don Vincenzo Cafra din Sortino (Sicilia) a fost plasat în arest la domiciliu, fiind acuzat că a cerut 100 de euro pentru fiecare înmormântare. Arestarea preotului din Sicilia reprezintă un moment decisiv în lupta împotriva practicilor neetice în Biserică, reamintind importanța aplicării rigorii și integrității în serviciile religioase.

Biserica Catolică afirmă că nu stabilește tarife pentru serviciile religioase, ci încurajează ofertele libere din partea credincioșilor, aceste contribuții financiare fiind esențiale pentru susținerea activităților bisericești.

Pe de altă parte, Papa Francisc le solicită preoților să promoveze un stil de viață sobru și o administrare transparentă a resurselor financiare, punând accent pe satisfacerea nevoilor reale ale credincioșilor, mai ales a celor săraci și nevoiași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *