Acasă ADMINISTRATIV Un nou parc din Cluj-Napoca intră în consultare publică. Se desființează garajele

Un nou parc din Cluj-Napoca intră în consultare publică. Se desființează garajele

0

Proiectul viitorului Parc Gheorghe Dima din cartierul Zorilor a fost pus în consultare publică P.U.D. – amenajare zonă de recreere (2,4 hectar), iar proiectantul general va fi societatea S.C. K&K STUDIO DE PROIECTARE S.R.L.

Terenul propus pentru amenajarea parcului este situat între Parcul Iuliu Prodan – Cimitirul Mănăștur, parcela pe care se propune parkingul colectiv Gheorghe Dima și imobilele colective din str. Gheorghe Dima.

Care sunt obiectivele principale ale acestui proiect

– reorganizarea unui teren multisport
– reorganizarea terenului de joacă pentru copii de mai multe categorii de vârstă
– reorganizarea aleilor și spațiilor verzi pentru realizarea unei zone peisagere, bogată cromatic, pentru odihnă și promenadă și moernizarea parcului pentru câini
– dezafectarea garajelor existente și a platformelor în vederea ameliorării imaginii urbane

Având în vedere deficitul de spații verzi, necesitatea amenajării unui parc și a unor spații verzi bine întreținute, joacă un rol semnificativ în promovarea sănătății populației urbane, răspunzând nevoilor umane de recreere și petrecere a timpului liber, contribuind la creșterea calității locuirii. Ele oferă locuitorilor locuri liniștite pentru relaxare și reducere a stresului, pentru evadarea din mediul construit și oportunități prin care încurajează un stil de viață activ, prin plimbări, alergare, exerciții fizice, având capacitatea de refacere a „stării de bine“ a persoanelor care le frecventează. Prin realizarea investiției se urmareste reorganizarea si eficientizarea spațiului public și a dotărilor existente, reabilitrea infrastucturii și amenajarea aleilor și spatiilor verzi, cu scopul îmbunătățirii calității vieții cetățenilor”, transmite municipalitatea.

În perioada 20 martie – 4 aprilie 2023, publicul interesat are posibilitatea de a transmite propuneri, sugestii și observații cu privire la propunerea PUD pe adresa de mail registratura@primariaclujnapoca.ro sau la registratura primariei, Calea Moților nr.7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.