,

Un pacient depistat pozitiv cu COVID-19 a fugit dintr-un spital din Cluj. A fost prins și imobilizat!

Posted by

La data de 20 august, a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați despre plecarea voluntară a unui bărbat în vârstă de 60 de ani, din incinta unei unități medicale în care a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19.
Cel în cauză urma a fi transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.
Au fost derulate activități pentru depistarea bărbatului, iar în jurul orei 14.00, acesta a fost identificat la domiciliu, pe raza municipiului Turda.

În baza unui mandat emis de magistrați, polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au intrat în locuința acestuia, unde l-au imobilizat, iar ulterior acesta a fost transportat de către un echipaj medical la unitatea spitalicească.
În continuare sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Știre inițială!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce un pacient diagnosticat cu Covid a fugit din Spitalul Judeţean Cluj, înainte să fie transferat la Spitalul de Boli Infecţionase.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, incidentul a avut loc joi, când poliţiştii au fost sesizaţi de angajaţii Spitalului Judeţean că un pacient depistat pozitiv cu virusul SARS-COV 2 a plecat din incinta unităţii fără permisiunea cadrelor medicale.

Acesta a fugit înainte să fie transferat la Spitalul de Boli Infecţioase, deşi cunoştea că este purtător al acestui virus, nerespectând astfel măsurile cu privire la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, au transmis procurorii.

Aceştia au deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Se impune precizarea că la data de 20.08.2020, la ora 16:40, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj a decis confirmarea măsurii de izolare a acestui pacient şi a decis ca măsura de plasare în izolare să se aplice pe o durată de 2 zile, din data de 20.08.2020 până la data de 22.08.2020, inclusiv, în spaţiul special desemnat, din unitatea sanitară Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj – Napoca”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *