, ,

Un pod din județul Cluj se termină într-un lan cu porumb. O comună a reușit imposibilul

Posted by

Situația din nordul județul Cluj este de plâns, dacă nu ar fi una de râs. Un pod peste râul Someş, care leagă două comune, se termină într-un câmp cu porumb.

Podul și drumul a fost construit de cei din comuna Vad, pentru a avea un acces mai facil la drumul european. Cei din Câțcău mai trebuiau să construiască aproximativ 1.000 de metri de drum dar nu au mai făcut asta pentru că nu au bani. Așa că, drumul și podul celor din Vad se termină într-un drum de țară care străbate două lanuri mari cu porumb.

„Deşi are doar o bandă de circulaţie, folosită alternativ, podul lung de 120 metri şi lat de 7 metri a fost construit în aşa fel încât să respecte toate normele europene. Numai că toate aceste norme europene se termină fix în acest loc, la intrarea în comuna Câţcău. De aici, şoferii mai au de condus aproximativ 1 km pe un drum de pământ, plin de gropi”, spune Alex Prunean, reporter Observator.

Nu sunt bani pentru drum

Podul a fost construit de autorităţile din comuna Vad, aflată pe malul stâng al râului Someş, pentru a scurta cu mai bine de 30 de kilometri distanţa până la drumul european care duce spre Baia Mare.

Cum localitatea Câţcău are deja ieşire la această şosea, autorităţile de acolo n-au avut niciun interes să pună umărul la ridicarea infrastructurii care-i ajută pe vecinii lor.

”Păi nu e prioritar … Dar e păcat să nu … Investiţia se ridică undeva la suma de 15 milioane de lei, o sumă care raportată la bugetul comunei Câţcău e destul de mărişoară”, a declarat Călin Mureşan, primarul din Câțcău.

Cum bani la bugetul comunei Câțcău nu există pentru această investiție, primarul de acolo vrea ajutorul de la Consiliul Județean Cluj.

”Acest pod ne-ar putea ajuta la dezvoltarea comunei. În primul rând, am pornit cu un parc industrial. Odată cu dezvoltarea parcului ne-au fost puse câteva întrebări, cei care vor să vină. Dacă pot ieşi la un drum european cât mai scurt. Atunci am văzut că avem nevoie de un pod”, spune David Prunean, primarul comuniei Vad.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *