,

Un polițist a fost prins în flagrant de procurorii DNA Cluj! A fost dus la arestare

Posted by

Comisarul șef Adrian Crăciunescu de la IPJ Bistrița Năsăud a fost prins în flagrant de anchetatorii anticorupție din cadrul DNA Cluj, în timp ce primea mită, pentru a ”rezolva” un dosar penal.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 9 iunie 2020, a inculpatului Crăciunescu Adrian, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de poliție al județului Bistrița Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:În perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.  Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, inculpatul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal.

Luni 08 iunie 2020, polițistul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Potrivit DNA Cluj, comisarul șef va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă, care va fi judecată la Tribunalul Cluj.

De menționat faptul că în cursul anului 2019, polițistul a denunțat mai multe infracțiuni comise de șefii Poliției Bistrița Năsăud. Crăciunescu a prezentat mai multe probe cu privire la aceste abuzuri dar nu s-a întâmplat nimic concret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *