,

Un polițist de la IPJ Cluj a sărit în ajutorul unui șofer din Ucraina. Omul era disperat și lipsit de orice ajutor

Posted by

Traficul pe Autostrada A3, segmentul Turda-Borș, se anunța liniștit ieri, iar evenimentele nu se anunțau a fi ieșite din tipar. Cu toate acestea, solicitarea venită din partea unui conducător auto care semnala nevoia de sprijin, aflându-se pe banda de urgență, între Gilău și Nădășelu, aveau să schimbe cursul zilei.

Aflat în patrulă, agent șef de poliție Pop Rareș de la IPJ Cluj, s-a deplasat conform indicațiilor primite la km 53, respectiv locul în care avea să găsească un conducător al unui ansamblu de vehicule, din Ucraina, ușor neliniștit.

Pentru că șoferul nu putea comunica decât în limba maternă, Rareș nu a stat prea mult pe gânduri și a reușit să stabilească un contact de la Ambasada Ucrainei, ocazie cu care a aflat că cel ce se afla alături de el a rămas fără combustibil în plină autostradă, neavând bani asupra sa sau măcar posibilitatea de a apela oriunde altundeva, în afara autorităților.

Cum firul era pe jumătate deznodat, nu a fost greu să ia legătura, prin intermediere și prin bunăvoința celor de la Amabasadă, cu angajatorul ucrainean al conducătorului referitor la cele necesare continuării deplasării.

Rareș a decis astfel să achiziționeze singur 100 de litri de combustibil și bineînțeles, ceva de mâncare pentru drumul lung ce avea să îl parcurgă conducătorul ansamblului de vehicule, mult mai liniștit la acel moment.

Mulțumim Rareș, pentru că ai marcat km 53 de pe segmentul Turda-Borș al autostrăzii cu o faptă bună și pentru că ai dat dovada că, în atare situații, un gest frumos poate înfrânge bariere în comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *