, ,

Un profesor de fizică din Cluj Napoca participă la cele mai tari misiuni ale NASA. S-a întors din America iar acum îi învață pe elevi despre spațiu

Posted by

Dorina Gârbovan este ambasador NASA, și un personaj care cu siguranță participă la cele mai tari misiuni ale Agenției Spațiale Nord Americane.

De curând, Dorina a fost singurul invitat român care a susținut o prelegere la centrul Spațial de la Huston, unde au participat sute de profesori din întreaga lume.

”Oriunde am fost și am predat în lumea întreagă, românii au fost văzuți bine din punct  de vedere al educației. Eu am să prezint o aplicație a Agenției Spațiale Europene, prin care elevii pot simula căderea unui meteorit. Voi preda pentru profesorii de liceu, îi voi învăța cum să simuleze căderea unui meteorit”, a precizat Dorina Gârbovan.

Iubește spațiul și fizica

Dorina a început să colaboreze cu NASA, în calitatea ei de profesor de fizică, după un stagiu petrecut la Agenția Spațială Europeană.

”Colaborarea mea cu spațiul a început când am participat la un antrenament de două săptămâni, la Agenția Spațială Europeană din Olanda. Acolo am întâlnit oameni minunați și am mers mai departe. Așa am ajuns să lucrez cu NASA”, a mai povestit Dorina Gârbovan.

Este ambasador NASA

La un moment dat NASA a organizat o selecție pentru desemnarea unor ambasadori permanență.

Dorina Gârbovan a fost aleasă din 120 de candidați atenți selecționați.

”Au fost 120 de profesori selectați din toată lumea. Eu am avut foarte multe proiecte pentru copii, și asta a contat mult pentru acest titlu”, a mai relatat profesoara de fizică.

S-a întors la Cluj unde predă fizica

După ce timp de mai mulți ani, Dorina Gârbovan a fost profesor de fizică la diferite școli din Statele Unite și Canada, clujeanca s-a întors acasă. Acum este profesor de liceu, și îi învață pe elevi despre regulile fizicii, la un liceu din Cluj Napoca.

”Am adus înapoi, din SUA și Canada partea practică. Fiecare lecție are un pic de teorie, dar foarte mult contează partea practică. Dacă elevi învață prin joc o noțiune, aceea nu se mai poate uita”, a mai spus Dorina Gârbovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *