,

Un proprietar de terasă din Cluj, revoltat: „Arafat, sper să dispari cât mai repede!”

Posted by

Proprietarii de localuri sunt nemulțumiți că autoritățile nu au permis deschiderea teraselor și unitățile din 15 mai, odată cu terminarea stării de urgență.

Un antreprenor clujean, Aidan Andon, care a investit sute de mii de euro într-un complex cu restaurant și terasă, pe malul unui lac din comuna Ciurila, s-a arătat extrem de vehement și l-a atacat dur pe Raed Arafat.

„Domnule Arafat, ești doar un om mic și sper să dispari cât mai repede pentru că ești inutil! Cât a fost carantină, am înțeles, toți am stat la casele noastre pentru binele părinților, bunicilor. Mă gândesc că tu nu ți-ai făcut prea mari griji din ce bani îți hrănești cățelul sau pisica acasă, că de’, leafa la „stat” e leafă.

Planeta se oprește, leafa ta curge… dar să îi lași pe unii să se miște și pe alții să-i blochezi încă două săptămâni este inuman și-ți dovedește pur și simplu ineficiența”, a relatat antreprenorul, pe rețeaua de socializare Facebook.

Nu pricep, de exemplu, cum pescarii pot sta la 3-4 m distanță unii față de alții și noi nu putem pune mese pe terasă sau în curte la 3-4 m distanță. Care-i diferența?! Din ce bani ai impresia că hrănim noi animăluțele? Ai idee cât de mult le-am redus rația de mâncare și că va trebui să le reduc și mai mult încă două săptămâni pentru că mintea ta scurtă nu poate găsi soluții pentru toată lumea?

Am investit la fermă în sisteme cât mai ecologice; ne producem singuri energia electrică, apa potabilă, încălzirea, apa reziduală o trecem prin propria stație de epurare, pentru că ne pasă de planetă. Încercăm să nu folosim plastic, să reciclăm, să ecologizăm și să refolosim orice avem la îndemână și tu, un păun limitat, nu poți găsi niște amărâte de soluții pentru noi și cei ca noi.

Aș vrea să știu când ți-ai bătut tu capul cu planeta, când ai reciclat cu mâna ta ceva… sau măcar dacă ești în stare să-ți speli vasele singur, că de sfaturi cum să ne salvăm singuri ne-ai umplut! Ar fi trebuit să dispari din viața publică de la momentul Colectiv.

Dar așa este când susții interesele cui trebuie și nu al oamenilor de rând care chiar fac eforturi să trăiască armonios. Nu te salut, pentru că pur și simplu nu meriți, ești doar un om mic și limitat, mă duc să fac curat la animale și să mă gândesc cum naiba o mai scot la cale încă două săptămâni”.

Considerat drept cel mai bun pictor realist al României, Aidan Andon, artist, economist și antreprenor, a decis anul trecut să se mute pe malul unui lac din Ciurila, unde pune bazele unui “sat tradițional” cu căsuțe, cârciumă, grajduri, șoproane, care să păstreze stilul arhitectural de acum 100 de ani.

Hotărârea de guvern care consfințește ieșirea din starea de urgență și intrarea în cea de alertă prevede că se deschid hotelurile, însă nu și restaurantele, terasele, cafenelele sau barurile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *