,

Un spital COVID din Cluj primește o finanțare europeană

Posted by

Unul dintre spitalele aflate în prima linie în lupta cu COVID-19 va beneficia de o finanțare europeană pentru gestionarea crizei sanitare generate de pandemia de coronavirus și consolidarea capacității unității.

Este vorba de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” a obținut noi fonduri europene pentru a lupta împotriva COVID-19.

Contractul de finanțare recent semnat prevede achiziționarea a nu mai puțin de 10 aparate medicale, inclusiv de testare moleculară COVID-19, care vor intra în dotarea Laboratorului instituției spitalicești, precum și a 152.400 de echipamente de protecție, care vor asigura necesarul până în luna aprilie 2021. Valoarea dotărilor de care urmează să beneficieze Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, este de 2.360.962,92 de lei.

Având în vedere urgența achiziționării acestora, forul administrativ județean a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestui proiect finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *