Un tir plin cu lemne furate a fost oprit în trafic pe un drum din județul Cluj

Posted by

Polițiștii clujeni au oprit în trafic un tir plin cu lemne pe DN1 E60, în afara localității Izvoru Crișului, condus de un șofer de 31 de ani din Mureș.

Întreg materialul lemnos a fost confiscat de Ocolul Silvic Huedin, iar valoarea acestuia a fost de circa 3600 lei, adică 12 mc.

„La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 15.10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin, alături de cei ai Secției 8 Poliție Rurală au depistat în flagrant și oprit în trafic, pe DN1 E60, în afara localității Izvoru Crișului, un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, încărcat cu material lemnos, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din județul Mureș.

Întrucât în cadrul verificărilor bărbatul nu a prezentat documentele specifice de proveniență și transport, s-a procedat la cubarea și inventarierea tehnică a materialului lemnos de către reprezentanții Ocolului Silvic Huedin, rezultând o cantitate de aproximativ 12 mc, în valoare de circa 3.600 de lei.

Întreaga cantitate de materialul lemnos a fost confiscată și lăsată în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Huedin, în vederea stabilirii provenienței, totodată fiind dispusă și măsura indisponibilizării ansamblului de vehicule.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m, neînsoțite de documente specifice de transport, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin”, a anuntat IPJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *