, ,

Sute de pasageri ai unui tren care a plecat de la Cluj, abandonați la Brașov. Trenul este în câmp de mai multe ore

Posted by

Un tren cu numărul de identificare IC 12532 care a plecat, duminică, dimineaţă, din Cluj-Napoca cu destinația Gara Bucureşti Nord s-a defectat, în jurul orei 15:30, în judeţul Braşov, în câmp.

Locomotiva trenului IR 367 s-a stricat.
Locomotiva trenului IR 367 s-a stricat.

Circulaţia trenurilor pe relaţia Braşov – Timişu de Sus este afectată duminică din cauza unei probleme apărute la conexiunea dintre pantograful locomotivei trenului R 3028 şi linia de contact, iar în aceste condiţii este posibil să se înregistreze şi alte întârzieri în circulaţia trenurilor de călători care străbat această zonă, informează CFR Călători.

„Ca urmare a unor probleme apărute la conexiunea dintre pantograful locomotivei trenului R 3028 şi linia de contact, circulaţia se realizează pe un singur fir, fiind afectată circulaţia trenurilor IC 12532 Cluj Napoca – Bucureşti Nord (care staţionează în Timişu de Sus) şi R 3028 Braşov – Bucureşti Nord (care staţionează între Predeal şi Timişu de Sus). Echipele de intervenţie se află la faţa locului pentru restabilirea circulaţiei”, se arată într-un comunicat al companiei.

Trenul care a plecat de la Cluj, abandonat în câmp

Potrivit informaţiilor furnizate de CFR SA, trenul IC 12532 Cluj Napoca – Bucureşti Nord este oprit temporar în linie curentă, din cauza trenului R 3028 care are pantograful defect pe firul II, între Timişu de Sus şi Predeal.

”IC 12532 va fi retras în Timişu de Sus, cu o locomotivă de ajutor, care vine de la Braşov. Trenul IC 12532 va fi reînscris în circulaţie pe firul I, după ce ajunge la el locomotiva de ajutor. Pe firul II se intervine în continuare cu drezina pentru repararea pantografului trenului R 3028 şi repunerea sub tensiune”, arată CFR Călători.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumeşte pentru înţelegere.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Cauzele care au generat acest deranjament vor fi stabilite de o comisie de cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *