,

Un turist străin a rămas șocat de prețurile uriașe din Cluj-Napoca. „La supermarket e mai scump ca în Germania”

Posted by

Un turist de origine germană, Mark, care a venit la Cluj-Napoca, în cadrul unei vizite în România, a rămas șocat de prețurile din localurile și supermarketurile clujene.

Acesta provine dintr-o familie de germani cu rădăcini în Sibiu și Cluj, iar orașele ardelene l-au impresionat și l-au dus cu gândul spre arhitectura orașelor bavareze.

„M-au surprins mult prețurile. Cum să aveți asemenea prețuri? Am fost într-un restaurant la Cluj și de abia mi-au ajuns banii să plătesc la sfârșit. Așa ceva nici în Frankfurt și Berlin nu vezi, iar Frankfurt e centru financiar european”, a spus el, pentru Adevărul.

Prezent la Sibiu, acesta a fost șocat și de comportamentul clienților români dintr-un restaurant, care urlau și vorbeau la telefon pe difuzor, deranjându-i pe ceilalți.

„Erau unii care urlau, vorbeau la telefon pe difuzor și au spart la un moment dat și un  pahar, dar nimeni nu îndrăznea să-i pună la punct, să le spună să vorbească măcar mai încet. Și culmea că restaurantul era unul bine cotat, aflat în centrul orașului, iar când am ieșit am văzut și o mașină de poliție un pic mai încolo”, a mai scris barbatul.

„Prețurile la supermarketuri, mai mari ca în Germania”

„Am fost într-un supermarket german din România și am văzut aceleași produse ca în Germania, dar mai scumpe. Eu știam că românii au salarii de cel puțin 5-6 ori mai mici ca în Germania sau Franța, ba chiar mai mici și decât în țări ca Italia și Spania unde veniturile nu sunt mari, dar văd că românii rabdă și plătesc mai mult ca noi”, a mai spus el, pentru sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *