,

Un urs a dat iama într-o comună din Cluj. Locuitorii sunt speriați, iar mai multe animale au fost sfâșiate

Posted by

Locuitorii din comuna clujeană Recea Cristur trăiesc cu teamă, după ce un urs dă târcoale gospodăriilor de o săptămână, iar autoritățile au emis mesaj RO-ALERT ca oamenii să stea în case după lăsarea serii.

Porivit dejeanul.ro, ursul a sfâșiat mai multe animale și a fost surprins de camerele de supraveghere cum se plimba pe străzile comunei, în mai multe sate. În mai multe nopţi la rând ursul a intrat în gospodăriile din Ciubăncuţa şi Ciubanca.

În localitatea Ciubanca ursul le-a distrus oamenilor mai multi stupi, iar în altă noapte, a intrat in anexa în care erau ţinute caprele şi a sfâşiat câteva dintre ele. Oamenii scriu pe pagina de Facebook a Primăriei Recea Cristur că ursul a fost văzut și în satul Escu din comuna Recea Cristur sau că din anul 1955 nu au auzit de urși în Recea Cristur.

“În atenția cetățenilor din comuna Recea-Cristur. Vă aducem la cunoștință că de câteva nopți este semnalată prezenţa unui urs pe raza comunei care a produs și pagube materiale, intrând în gospodăriile cetățenilor.

Motiv pentru care vă rugăm să fiți precauți și să semnalați autoritățile locale sau serviciul de urgenţă 112”, a transmis Primaria Recea Cristur în urmă cu o săptămână, când ursul a fost filmat de camerele de luat vederi din localitate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *