Un veterinar cu suflet de milioane! S-a întâmplat la Gherla

Posted by

Un medic veterinar din Gherla, Roxana Dobocan este un medic veterinar care a sărit să-și ajute semenii aflați în nevoie. A îngrijit vreme de câteva săptămâni animalele unei familii care a fost internată cu Covid 19, în condițiile în care rudele și vecinii celor infectați nici nu au vrut să intre în gospodăria lor.

Petru Mihuț, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Gherla a povestit situația care l-a emoționat cel mai mult, în lunile în care România a intrat în plin, în pandemia provocată de noul coronavirus. Mihuț spune că la un moment dat a aflat că o familie întreagă din Gherla, a fost internată de urgență la un spital de linia întâi din Cluj, toți fiind diagnosticați cu Covid 19. ”În urma unei anchete epidemiologice prin care a trecut familia, toți membrii acesteia au fost depistați pozitiv și au trebuit să ia calea spitalului din Cluj, pentru tratament. Nu erau nici primii și nici ultimii din oraş în această stiuație, dar greutatea a fost dată de gospodăria cu animale, de care nu mai putea avea nimeni grijă.  Omul a sunat la SVSU şi a anunţat că în gospodărie sunt animale care trebuie hrănite și că rudele, prietenii şi vecinii au refuzat să facă aceasta, de teama firească a infectării”, și-a început povestea Mihuț.

Ulterior, șeful SVSU Gherla a sunat la medicul veterinar Roxana Dobocan, care fără să stea o secundă pe gânduri și-a asumat responsabilitatea îngrijirii animalelor din gospodăria familiei infectate. Pentru medicul veterinar, care are acasă doi copii, nu a contat riscul că se putea infecta și a mers să ajute animalele, abandonate. ”Cu rezerve şi strângere de inimă, am sunat la medical veterinar Roxana Dobocan, pentru a-i cere ajutorul. De cum a aflat despre ce este vorba, şi-a oferit ajutorul necondiționat, cu replica ”fiţi siguri, nu le vom lăsa să moară de foame”. Ceea ce a și făcut în zilele care au urmat, ba mai mult, a ţinut în permanenţă legătura prin telefon cu fiul familiei, aflat în spital, pentru a cunoaşte rosturile casei și nevoile zilnice ale animalelor. După o perioadă destul de lungă petrecută în spital, o parte din famile a fost declarată sănătoasă şi s-a întors acasă. Aici, Roxana i-a aşteptat cu cumpărăturile făcute, le-a predat gospodăria şi cheile. Apoi, doamna casei a sunat să întrebe cât costă serviciile, refuzate de unii şi acordate cu generozitate de străin, dar i s-a răspuns că astfel de servicii nu costă nimic”, a mai spus Mihuș, citat de Gherla.info.

5 răspunsuri

 1. Avatar Corina
  Corina
 2. Avatar Aurel Bria
  Aurel Bria
 3. Avatar Լասլո Դայբուկատ
  Լասլո Դայբուկատ
 4. Avatar Marius
  Marius
 5. Avatar Felicia
  Felicia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *