Un zbor Wizz Air de la Basel la Cluj-Napoca a rămas la sol. Avionul a lovit scara mobilă

Un avion Wizz Air care pleca de la Basel spre Cluj-Napoca, cu peste 150 de români, a rămas la sol pe aeroportul din Elveţia, după ce avionul a fost implicat într-un incident aviatic, lovind scara mobilă.

Aeronava era pregătită să decoleze de pe aeroportul din Basel, cu destinația Cluj-Napoca. În momentul în care pilotul a făcut manevrele pentru decolare, a agățat cu aripa o scară mobilă. Mai exact, în timpul manevrelor de pe pista de rulare, o aripă a aeronavei a lovit o scară mobilă folosită pentru debarcarea pasagerilor.

După incident, toţi pasagerii au fost debarcați din aeronavă și conduși înapoi în aeroport. Compania aeriana a decis ca avionul nu mai este operaţional, astfel că zborul a fost amanat pentru miercuri la ora 15, ora Elveţiei. Pasagerii au fost duşi la un hotel, pe cheltuiala companiei aeriene.

În astfel de situații, după ce reprezentanții aeroportului se asigură că pasagerii sunt în siguranță, începe o anchetă pentru a se afla cine se face vinovat pentru incident.

Incidentul îi afecteaza si pe pasagerii care urmau să zboare în seara de marţi pe ruta Cluj – Valencia, deoarce acelasi avion urma să opereze şi acel zbor. În aeroportul din Cluj-Napoca a fost anunţată o întârziere de 3 ore pentru cursa Cluj – Valencia, până când compania aeriană urma să pună la dispoziţia pasagerilor un alt avion.

TAGS: