Scumpirile au acaparat România, iar românii o duc tot mai greu din cauza facturilor tot mai mari și a prețurilor la alimente care sunt într-o continuă creștere.
În timp ce suntem îndemnați să susținem producătorii locali și să cumpărăm produse românești, acești producători din România au ajuns să practice prețuri de-a dreptul nesimțite la alimente.
Un exemplu foarte bun a fost surprins într-o piața din orașul Alba-Iulia, unde un kilogram de roșii oltenești a ajuns să coste 65 de lei, în timp ce un kilogram de roșii turcești e 17 lei. Scuza comercianților este că nu e sezonul lor și încă e frig, dar prețurile ar putea să scadă dacă se încălzește.
Reporterii de la Alba Carolina TV au realizat un reportaj din piața unde kilogramul de roșii este 65 de lei.
„Roșiile de la olteni le-am adus, sunt scumpe pentru că nu e vremea lor încă, afară e frig, încălzirea costă, trebuie să le facă focul, deci nu e sezonul, e frig și acum. De la ei pleacă scumpe.
Lumea cumpără câte una-două, așa de gust, doar să vadă ce gust au. Încă nu s-au luat salariile, pensiile nu, lume nu e în piață, e frig, ninge. Dacă am vândut un sfert din 15 kile, e bine. Se cumpără una-două pe zi. Alea turcești sunt 17 lei, dar gustul nu e ca la a noastre. Prețul va coborâ dacă se încălzește afară, să nu se mai facă foc în solare”, a declarat vânzătoarea de pe a cărui tarabă sunt roșiile la 65 lei / kg.
Lasă un răspuns