,

Unitățile ”Delta Force” din Armata României. Militarii sunt antrenați după regulile din Statele Unite

Posted by

Puțină lume știe că în Armata Română există un centru de instruire a  militarilor care vor să ajungă la Operațiuni Speciale. Unitățile ”Delta Force” din Armata României.

Unitățile ”Delta Force” din Armata României.
Unitățile ”Delta Force” din Armata României.

Oficial, centrul de instrucție poartă denumirea de Școală de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale ”Burebista”.

Cursurile sunt similare cu cele văzute în documentare de pe History, despre beretele verzi.

”Unul dintre cele mai provocatoare cursuri prin care se formează personalul specializat în forțele pentru operații speciale este Programul de calificare al operatorilor din Forțele Navale pentru Operații Speciale. Programul este destinat formării, dezvoltării și perfecționării cunoștințelor, deprinderilor și abilităților care îi permit operatorului să pună în practică tehnicile și procedurile specifice acțiunilor în toate cele trei medii de luptă: maritim, terestru și aerian. După un amplu proces de pregătire, candidații devin parașutiști militari, scafandri comando și parcurg atestarea ca operator forțe navale pentru operații speciale”, se arată în descrierea oficială.

Mottoul militarilor de la forțele speciale este ”Drumul se construiește pas cu pas”.

Este nevoie de mult autocontrol, perseverență și motivație. Trebuie să ai și multe alte aptitudini și capacități, dar fără acestea, nimic altceva nu contează. Militarii care termină um astfel de curs vor obține brevetul de parațutist, dar șipe cel de scafandru.

Hellweek, momentul totul sau nimic

Unul dintre cele mai dificile momente din acest curs este ”hellweek”, sau ”săptămâna diavolului”. Militarii sunt supuși la antrenamente incredibile de grele. Sunt privați de somn și de hrană.

militari fortele speciale
militari fortele speciale

”Este despre tine si limitele pe care ți le impune mintea. Orice te ține blocat să-ți atingi potențialul, iese la iveală în această săptămână. Cea mai buna soluție este să accepți ceea ce se dezvăluie clipă de clipă, sub ochii tăi și să mergi mai departe, comandând fiecare gând, fiind stăpân pe propria-ți minte. Barierele sunt doar în mintea ta și a venit momentul sa le spargi”, se arată într-o descriere oficială.

Informațiile despre misiunile acestor militari sunt foarte puține. Niciodată nu se face public nimic despre activitatea acestora.

Pe parcursul derulării cursului de pregătire, militarii sunt învățați să muncească în echipă. De altfel, aceasta este cheia succesului.

Cooperarea, încrederea reciprocă și sinergia dintre membri echipei sunt esențiale pentru a atinge obiectivele și pentru a face față oricăror situații.

Indiferent dacă este vorba de comunicare, instruire, planificare sau execuție, contribuția fiecărui membru contează.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *