Univers T se îndreaptă spre faliment! Mariana Leș bugetarul de lux cu afaceri în domeniul privat

În timp ce este administrator/director general la Hotelul Univers T, Mariana Leș are și părți sociale la două societăți private, cu profil hotelier, de unde încasează dividente importante.

Administratorii societăților controlate de Consiliul Județean Cluj, tutelat de liberalul Alin Tișe, au rezultate financiare mediocre în fruntea instituțiilor publice pe care le conduc.

Un exemplu în acest sens este Mariana Leș, un vechi democrat liberal, metamorfozat în membru PNL, care conduce Univers T, un hotel de trei stele din Cluj Napoca. Mariana Leș s-a aflat non stop în siajul lui Alin Tișe, membru PNL și șef la Consiliul Județean Cluj.

Pentru cine nu știe, Mariana Leș, provine din celebra familie Leș, care are afaceri în domeniul turismului și a industriei hoteliere din Cluj Napoca. Mariana Leș a fost consilier județean, ales pe listele PNL, după care a preluat mandatul de administrator la Univers T.

Ultimul raport financiar al instituției, pentru anul fiscal 2019-2020, arată că societatea a suferit pierderi imporante. În documentul oficial asumat de Mariana Leș, prin semnătură se arată că societatea a avut venituri de 3.63 milioane lei și pierderi de 561.134 lei.

Aflată în deplin conflict de interese

Numai că, Mariana Leș nu este doar administrator la Univers T, societatea deținută de Consiliul Județean Cluj. Liberalul clujean a scris în declarația de interese că deține părți sociale în două societăți private cu afaceri tot în domeniul turismului și a industriei hoteliere, de unde primește chiar și dividente. Ne întrebăm dacă doamna Leș nu este într-un deplin conflict de interese?

Evidența fiscală a celor două societăți, LB Meteor SRL și Topaz Companie de Turism SRL, firmă care deține hotelul Topaz, arată că acestea au avut profituri semnficative în același an fiscal în care Univers T a realizat o pierdere semnificativă.

Astfel, LB Meteor SRL, unde Mariana Leș deține 30 la sută din părțile sociale a realizat o cifră de afaceri de 1.15 milioane de lei și un profit net de 328.841 lei.

A doua firmă, Topaz Companie de Turism SRL, controlată în proporție de 40 la sută de Mariana Leș, a înregistrat o cifră de afaceri de 1.14 milioane lei și un profit net de 99.065 lei.

În declarația de avere din 2019, Mariana Leș a declarat că a încasat dividente semnificative de la cele două firme private, în valoare totală de 111.175 lei, în condițiile în care indemnizația de director la Univers T a fost de 72.092 lei.

Conflictul de interese este stabilit de Legea 176/2010, ca fiind situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative.

Pe Mariana Leș am încercat să o contactăm pe diverse numere de telefon, inclusiv cel de la Univers T, dar nu am reușit.