,

UNTOLD, Electric Castle, Jazz in the Park și TIFF, șanse infime de a fi organizate în 2020. Ministerul Culturii pregătește un proiect de lege: Festivalurile cu peste 1.000 persoane, interzise toată vara

Posted by

Ministerul Culturii precizează că organizarea marilor evenimente este interzisă până pe 31 august 2020. Untold, Electric Castle, Jazz in the Park, TIFF, /Form Days ar fi trebuit să aibă loc, la Cluj-Napoca, în perioada final de mai – început de august 2020, citează MEDIAFAX.

Ministerul Culturii răspunde astfel problemelor semnalate de organizatorii de evenimente artistice sau culturale din România, care erau blocaţi în lipsa unei decizii luate de autorităţile administraţiei publice. Organizatorii au arătat că situaţia de incertitudine le generează pierderi financiare masive.

Proiectul de lege îşi propune să ofere un cadru de ”predictibilitate cu privire la organizarea acestor evenimente de interes atât pentru furnizorii de servicii, cât şi pentru participanţi”, stabilind limita numărului de participanţi dincolo de care organizarea unui eveniment este interzisă peste vară. 

„Până la data 31 august 2020, este interzisă organizarea evenimentelor, festivalurilor şi manifestărilor culturale, artistice la care sunt prezenţi peste 1000 de participanţi simultan,  atât în spaţii închise, cât şi în aer liber, indiferent dacă accesul este gratuit sau cu plata biletului”, se arată în proiectul de lege supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Culturii.

UNTOLD 2019 – Peste 372.000 de participanţi au fost prezenţi în cele patru zile ale festivalului Untold din Cluj-Napoca, cei mai mulţi fiind înregistraţi în ultima zi, când pe scena principală a urcat invitatul special al ediţiei a 5-a, artistul britanic Robbie Williams. Printre artiştii prezenţi la ediţia a 5-a a festivalului s-au mai numărat 3 Are Legend – Dimitri Vegas&Like Mike şi Steve Aoki, artistul britanic James Arthur, DJ-ul german Tujamo, DJ-ul olandez Armin van Buuren, Manuel Riva, Mike Perry, Ofenbach, Bastille, Danny Avila & Flying Steps, Don Diablo şi Fedde Le Grand.

Electric Castle 2019 – La ediția din anul 2019 au participat peste 230.000 de persoane, iar 15.000 dintre acestea au ales să stea în zona de camping. Printre trupele ce au urcat pe scena festivalului s-au numărat Florence and the Machine, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, Limp Bizkit, Mono, Tommy Cash.

Jazz in the Park 2019 – Festivalul a înregistrat un record de audiență chiar din ziua deschiderii, când peste 26.000 de persoane au umplut parcul pe întreaga perioadă a zilei și mai mult de 8.000 de oameni au urmărit cu entuziasm concertul susținut pe scena principală de basistul Marcus Miller (US). Pe întreaga durată a festivalului, mai bine de 100.000 de persoane au participat atât la concertele de jazz, cât și la diferitele activități pregătite de organizatori și partenerii acestora în întreg parcul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *