,

Unul dintre cei mai mari chirurgi oncologi din România, crede în minuni. Dan Eniu a vorbit despre cazurile inexplicabile din cariera lui

Posted by

Conferențiarul Dan Eniu este chirurg oncolog, și este una dintre cele mai mari somități medicale în materie, din România.

El a operat la Institutul de Oncologie din Cluj Napoca timp de mai mulți ani. La un moment dat, după cum singur spune, l-a operat pe călugărul Iustin Pârvu, iar viața lui s-a schimbat. Doctorul Eniu spune că i s-au întâmplat o serie de lucruri pozitive în viața lui, care l-au făcut să înceapă să vadă viața cu alți ochi.

Întrebat la un podcast dacă la este o persoană care crede în minuni, conferențiarul Dan Eniu a răspuns fără să clipească, da.

A dat și mai multe exemple, vorbind despre cazuri concrete, documentate medical, care s-au vindecat deși era vorba despre pacienți în stadiul patru al cancerului, când este vorba despre metastaze.

”Am întâlnit. Multe. Nu le-am înregistrat, nu le-am notat, nu pot să le zic așa, dar țin minte unele dintre ele care m-au impresonat. Era o doamnă din Gherla care a avut o tumoră renală. Și era ceva cunoștință. Eu nu mă ocup de tumorile renale, și mai ales atunci. Eram tânăr. Fusese bine documentată boala, prin CT, prin ecografie, la specialist bun, în care poți avea încredere. Și doamna aceea tot venea și povestea, așa la discuții, și îmi spunea cum își curăță ea rinichiul. Eram mai tânăr și mi se părea o ciudățenie de psihiatrie. Ne povestea cum prin mintea ei, ea curăță tumora și o elimină prin urină. Și ne povestea. Și la un moment dat i-am zis dacă ați curățat tumora hai să facem un CT. Și am făcut CT și nu avea tumoră. Și luăm CT-urile vechi și avea tumoră, deci nu se poate spune că a fost o eroare de diagnostic. Nu știu să vă spun ce a făcut și cum a făcut. Am trimis-o la același ecografist, care e profesor acum în Cluj, și a certificat că nu avea tumoră”, a povestit chirurgul Dan Eniu.

Pacientă în fază terminală s-a vindecat de cancer

Chirurgul oncolog a mai dat exemplul unei paciente care era la terapie intensivă, în fază terminală, și pe care familia a dus-o acasă.

”O pacientă pe care am externat-o din terapie intensivă în fază terminală. Noi oferim tot ce trebuie pacientului, până la final. Nu oprim aparate, nu se întâmplă niciodată așa ceva. Familia mi-a spus că o duc acasă că erau de departe. Și vine la control după luni de zile, bine, și arătând bine. Și nu este vorba despre un caz, ci multe alte cazuri”, a mai spus doctorul Eniu.

Un psihic puternic ajută la vindecarea de cancer

Chirurgul oncolog a mai vorbit și de cazurile unor pacienți cu șanse mari de supraviețuire, dar care s-au stins complet inexplicabil.

”Am văzut și reveresul, cazul la care îi fac operație foarte reușită din punctul meu de vedere, la care am respectat toate criteriile și am reușit să îndepărtăm tot. Era bine. Nu avea nicio problemă. În terapie intensivă, de câte ori mergeam la vizită, privea în tavan și îmi zicea că o să mor. Totul era ok, și ea imi zicea: domn doctor, eu am să mor. Și a murit. Sunt chestiuni inexplicabile, sunt trăite de mine și sunt foarte multe. Sunt care zic că eu nu am boala și zic: eu sunt vindecat. Și așa a fost. Și sunt multe cazuri”, a mai precizat conferențiar doctor Dan Eniu, în podcastul ”Interviuri dincolo de fire”, realizat de Ionuț Dragotesc.

 

 

Un răspuns

  1. Avatar catalina
    catalina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *