Acasă EVENIMENTE Unul dintre liderii galeriei U Cluj se ocupă de șantaj și taxe...

Unul dintre liderii galeriei U Cluj se ocupă de șantaj și taxe de protecție. Ce spun procurorii clujeni

0

Procurorii DIICOT au mers acasă la unul dintre liderii galeriei lui Cluj, pentru o percheziție într-un dosar care se anunță incendiar.

Persoana percheziționată este lider al galeriei lui U Cluj, și locuiește pe strada Tribunu Vlăduțiu. Acuzațiile trecute în mandatul de percheziție se referă la șantaj și alte infracțiuni cu violență, legate de perceperea unor taxe de protecție la sălile de jocuri de noro, din zona cartierului Mărăști.

Ce au anunțat procurorii DIICOT Cluj

Procurorii DIICOT au emis 123 mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizare a făptuitorului.

”În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, anunță anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.