Unul dintre țeparii de la Fujikura a fost trimis în judecată! Prejudiciul este imens!

Posted by

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Florinel Cristofor Țap, acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de peste un milion de euro. Numele lui Țap apare în dosarul Fujikura.

La data de 25.06.2020, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ţap Cristofor Florinel pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi agravată, prev. şi ped. de art. 9 alin.1 lit. c, alin. 2 din Legea nr. 241/2005, cu aplic. art. 35 alin.1 C.pen. (17 acte materiale).

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit de către organele judiciare la suma de 1.082.259,14 lei.

În sarcina inculpatului Ţap Cristofor Florinel s-a reţinut că în perioada martie 2013 – iulie 2014, în calitate de administrator al FORTPLASS EXIM S.R.L. Cluj-Napoca, în scopul diminuării obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului, aferente unor operaţiuni comerciale desfăşurate în mod real, a contabilizat în şaptesprezece declaraţii fiscale operaţiuni comerciale fictive.

Operaţiunile fictive au privit achiziţii desfăşurate în perioada martie 2013 – iulie 2014, în valoare totală de 5.553.882,41 lei, de la zece societăţi comerciale care nu au confirmat livrările sau le-au confirmat parţial. Totodată, Ţap Cristofor Florinel a introdus în contabilitatea societăţii cheltuieli fără nicio bază, în scopul obţinerii de avantaje fiscale prin deducerea de TVA aferentă.

Cercetările au arătat că Ţap Cristofor Florinel a avut o activitate infracţională de sustragere de la plata taxelor şi impozitelor folosindu-se de FORTPLASS EXIM S.R.L. până în anul 2014.

În cursul anului 2020, ŢCF a fost arestat preventiv într-o altă cauză aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj în care acesta este cercetat pentru alte infractiuni de evaziune fiscala savarsite in perioada 2014-2020 in calitate de administrator a alte patru societati comerciale. In aceasta cauza s-au desfăşurat percheziţii de amploare la 12 locaţii din judeţele Cluj şi Arad.

La ora actuală, înfracțiunea de evaziune fiscală este pedepsită numai cu închisoarea, de la 3 la 10 ani în cazul unui prejudiciu de până la 100.000 euro, de la 7 la 13 ani pentru un prejudiciu de până la 500.000 euro și de la 9 la 15 ani pentru un prejudiciu mai mare de 500.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *