UPDATE – FOCAR de COVID-19 la IPJ Cluj. 14 polițiști diagnosticați pozitiv, din care trei de la Poliția Turda! Ministerul de Interne este în alertă maximă

Posted by

UPDATE – IPJ Cluj a confirmat că este vorba de 14 polițiști.

„În cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost confirmate 14 cazuri de îmbolnăviri în rândul polițiștilor.

Conducerea Inspectoratului a dispus, pe lângă măsurile zilnice de protecție sanitară, aplicarea unor măsuri suplimentare de dezinfectare a spațiilor de lucru, în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului Covid-19.

De asemenea, în acest context, în cadrul Direcției de Sănătate Publică este desfășurată o anchetă epidemiologică.

Cazurile de îmbolnăviri existente la nivelul instituției nu afectează buna desfășurare a activităților în slujba comunității.

Facem precizarea că adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj nu este infectat cu virusul Covid-19.

Asigurăm cetățenii că Inspectoratul de Poliție Județean Cluj are capacitatea de a aplica măsurile dispuse conform competenței, astfel încât comunitatea să fie în siguranță”, transmite Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

–––-

Ministerul Afacerilor și Internelor este în alertă maximă, după ce 14 polițiști au fost depistați pozitiv cu coronavirus din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj (IPJ), din care trei polițiști de la Poliția municipiului Turda și alți opt oameni ai legii sunt și ei izolați la domiciliu, iar la Cluj-Napoca 11 polițiști au fost depistați pozitiv.

Primul caz a apărut săptămâna trecută. Atunci 11 polițiști au fost testați, doi dintre aceștia fiind confirmați pozitiv. În total, spun surse oficiale sunt trei cazuri la Poliția Turda.

Potrivit unor surse din interiorul Poliției municipiului Turda, alți 11 polițiști sunt consemnați la domiciliile lor, unde sunt autoizolați, până la sosirea rezultatelor. Cei 11 polițiști au intrat în contact direct cu colegul lor care este infectat.

Activitatea de ordine publică din Turda va fi asigurată cu polițiști locali, polițiști de la alte structuri ale Ministerului de Intene și cu Jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *