Acasă EVENIMENTE Urbanism de calitate în orașul de cinci stele. Un zid de protecție...

Urbanism de calitate în orașul de cinci stele. Un zid de protecție a căzut peste mașini. Cartier de blocuri în pericol

0

Un zid de sprijin s-a prăbușit peste mai multe mașini, în zona Calea Baciului. Sursele noastre spun că un cartier de blocuri construit de un anume Raita, asupra căruia vom reveni, a luat-o la vale.

Zidul de protecție s-a surpat peste mai multe mașini, care au fost distruse. În zona respectivă au existat probleme și în trecut, constructorul preferând să stabilizeze zidul de beton folosind mai mulți contraforți metalici.

Avocatul clujean Anatol Pânzaru a declarat ca situațiile respective sunt extrem de grave întrucât riscului sunt expuse nu doar bunurile materiale.

”Viața noastra este mult mai prețioasa decât orice demers ce trebuie sa l facă un investitor imobiliar. Asemenea situații sunt tratate de instanțele penale iar răspunderea trebuie sa vina cât de urgent din partea autorităților . Cetățenii trebuie protejați. Avocații noștri au reușit sa reprezinte cu profesionalism persoanele ce direct sau indirect au avut de suferit de pe urma unor asemenea evenimente”, a precizat avocatul Pânzaru.

Primăria Cluj a fost în control

Situația critică este pe strada Lombului nr. 2-4, unde zidul s-a prăbușit pe o distanță de 35 de metri.

”Precizăm faptul că zidul de sprijin era prevăzut în documentația tehnică autorizată cu AC nr. 576/2020 – ”Construire imobil mixt, amenajări exterioare și imprejmuire” – teren privat, lucrarea nefiind recepționată.  Polițiștii locali au întocmit un act de control prin care s-au dispus punerea în siguranță a zonei afectate și semnalizarea amplasamentului, precum și luarea tuturor măsurilor legale necesare remedierii situației. De asemenea, Serviciul Control Urbanism și Disciplină în Construcții a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții Cluj pentru a verifica calitatea lucrărilor”, precizează Biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.