EVENIMENTE, STIRE PRINCIPALA

Urbanismul de calitate din Apahida a ajuns să se vadă din satelit, la propriu. Americanii au râs în hohote când au scanat zona

În Apahida există o stradă care nu bate lungul cu latul. Realizarea arhitecților de la Serviciul de Urbanism de la Primăria Apahida se vede și din satelit.
 
Nu este niciun fel de glumă. Din satelit se vede fără niciun dubiu că o stradă din satul Dezmir, pur și simplu se blochează la mijlocul acesteia, și continuă de mai încolo cu câțiva metri. Când a fost prevăzut cartierul respectiv, constructorii nu și-au dat seama de greașeală. Au început să construiască casele de la un capăt și de la celălalt al străzii. Apoi, când au ajuns la mijloc, nu s-au mai potrivit axele. Este ca și când constructorul unui tunel de metrou nu ar alinia tunelul cu stația de metrou, ieșind în lateral.
 
Nici funcționatii de la Serviciul de Urbanism de la Primăria Apahida nu și-au dat seama de greașeală. Ca să nu râdă lumea, cele două străzi nealiniate pe axul central, au fost botezate în două feluri, Trandafirilor și Toamnei.
 
Tot din satelit, se vede că strada vecină este continuă de la un capăt la celălalt, aceasta fiind botezată strada Panoramic.

Arhitecții râd cu toată gura

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță a prezentat cazul. A scris că la, cei de la Urbanism Apahida dau dovadă de o lipsă clară de viziune.

”Cam așa e și rezultatul din imagine!
– fără planificare spațială
– fără urbanism
– fără persoane competente
– fără … cap?!
– doar profit – fără calitatea vietii
– doar investitorul contează – oamenii nu!
 
Si nu ma refer doar la drumurile care nu se întâlnesc, nu au buclă de întoarcere (pentru ambulanța măcar) ci și la modul în care s-a distrus specificul satului, la calitatea vieții de acolo, la impactul social asupra celor care trăiesc acolo, la mobilitate, la principii și concepte urbanistice lipsă, la urbanismul agricol, la lipsa de viziune, la…
Și pentru ce?… Pentru profitul unuia sau mai multor oameni?! Pentru incompetenta sau nepriceperea unui om care trebuia să apare interesul public?!
Și cu ce preț?… Cel al bolnavului care pierde minute prețioase în drumul spre spital? Cel al copiilor care nu au un loc verde unde sa se întâlnească cu prietenii?
Așa NU!”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*