În ultima vreme, în Cluj Napoca, au apărut tot felul de construcții care îi uimesc pe clujeni.
De exemplu, pe strada Traian Vuia din Cluj Napoca, pe un bloc existent, și dat în folosință, se construiește un alt bloc.
Clujeanul care ne-a trimis fotografia spun că așa e orașul ca și primarul.
”Lui Boc, clujeni îi spun Boc Beton, pentru că a betonat tot centrul Clujului. Apoi am auzit că alții îi spun Boc, tot o casă și un bloc. Acum, ar merge foarte bine să i se spune Boc, bloc pe bloc. Primarul are atributul semnării autorizațiilor de construire”, ne-a scris Victor.
La adresa respectivă, Primăria Cluj Napoca a autorizat un bloc de locuințe. Imobilul a fost autorizat în prima fază cu regim de înălțime parter și două etaje.
La parter, spun cei care locuiesc în zonă, sunt spații comerciale. În schimb cei care s-au mutat în apartamentele de aici au fost puși se semneze un act prin care dezvoltatorul are voie să mai construiască deasupra.
Cum a autorizat Primăria acest proiect
În urmă cu câteva zile, dezvoltatorul imobiliar a început să construiască un al treilea etaj. Și asta, peste blocul dat în folosință și în care stau oameni de mai bine de trei ani.
Nimeni nu poate înțelege cum Primăria Cluj Napoca a aprobat așa ceva. În primul rând, imobilul deja existent a fost recepționat, și dat în folosință.
Recepția s-a făcut ca urmare a faptului că imobilul a fost construit cu respectarea planurilor. Aceste planuri au fost avizate de Primăria Cluj Napoca și poartă ștampila de neschimbare.
Pe baza acestor planuri, Primăria Cluj Napoca a emis autorizația de construire inițială.
Un specialist consultat de Foaia Transilvană spune că în acest caz este vorba despre extinderea clădirii. Același specialist mai susține însă că acest lucru nu poate fi făcut dacă cel care a construit a vândut apartamentele.
”Așa a pierdut dreptul său de proprietate. Dar și dreptul de a mai construi acolo. Sunt lucruri ciudate”, a comentat arhitectul clujean.
Lasă un răspuns